04 / 05 / 2024

Maden OSB kuruluyor

Maden OSB kuruluyor

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Karacadağ'da 295 hektarlık alanda OSB kuruluyor!

Diyarbakır Şanlıurfa karayolu 20’nci kilometresinde 295 hektar büyüklükteki alanda OSB yapılacak. Yol uzun, çünkü en iyi şartlarda alt yapı çalışmalarının ve tahsislerin yapılması, girişimcilerin tesislerini tamamlayıp üretime başlaması iki yıldan fazla sürecek...

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Eskipazar'a metal ve metal ürünler ihtisas OSB kuruluyor!

Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Eskipazar bölgesine Eskipazar Metal ve Metal Ürünler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmalar hızlandı.

Başkent OSB'de lojistik merkezi kuruluyor!

Ankara'yı Anadolu'nun limanı yapacak "Lojistik Merkezi" projesi Başkent OSB tarafından yürütülüyor. Lojistik merkezi, demiryolunun ana hattı üzerinde ve 700 dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor...

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB kuruluyor!

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’nin kurulması için İZTO’da toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tesisimizde 3 bin 500 kişi istihdam edilecek” diye konuştu.

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

500 milyar dolarlık rezerv OSB ile dünyaya açılacak!

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

Kastamonu'da Araç ve İhsangazi arasına OSB kuruluyor!

Kastamonu Araç ilçesi ile İhsangazi ilçesi arasında Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başladı. Arazi üzerinde incelemeler yapıldı.

Salihli OSB 450 milyon TL'ye kuruluyor!

20 firmanın başvuru talebinde bulunduğu Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde imzalar atıldı. Salihli OSB 450 milyon TL yatırım bedeliyle kurulacak.

Çerkezköy'e yeni OSB kuruluyor!

Metrekare fiyatlarının bin 500 dolara kadar çıktığı sanayi bölgesi için Tekirdağ çözümü üretildi, bu kapsamda Çerkezköy Kapaklı’ya yenir organize sanayi bölgesi kurulacak

Köprülere entegre 14 yeni dijital OSB kuruluyor!

Endüstriyel dönüşüm hamlesinin ayrıntıları netleşti. Osmangazi ve Çanakkale 1915 köprüleriyle entegre olacak 14 yeni dijital OSB kurulacak. Yeni OSB'lerde 10 bin KOBİ yer alacak.

Maden OSB kuruluyor Haberi

Maden OSB kuruluyor

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, "dünya mermer piyasasına yön verecek" nitelikte olan Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına ilişkin bütün izin süreçleri tamamlanırken, taahhütte bulunan 61 yatırımcı, 5-6 ay içerisinde fabrikalarını kuracak. 

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun, bölgedeki mermer rezervlerinin ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması amacıyla Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas OSB'de son aşamaya gelindi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Tatlıoğlu, ilçelerindeki mermer yataklarına yönelik uzun süredir çalışmaların sürdüğünü belirterek, Türkiye'de 6 üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan bir ekibin, Erenler bölgesinde mermer rezervi araştırması yaptığını dile getirdi. 

Bu çalışmanın 4 yıl kadar sürdüğünü aktaran Tatlıoğlu, "Akademisyenler, çalışmaların sonunda bölge için 500 milyar dolar değerinde mermer rezervinin olduğunu belirtmişlerdi. En yoğun yerimiz de Erenler...