04 / 05 / 2024

Maden OSB orhaneli

Maden OSB orhaneli

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

500 milyar dolarlık rezerv OSB ile dünyaya açılacak!

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor!

Bursa Orhaneli’de, Mermer OSB için ÇED raporu onaylandı. TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor.

Bursa'daki Orhaneli Maden İhtisas OSB'de sona gelindi!

Orhaneli ve Dağ yöresinin kaderini değiştirecek dev proje için seçilen alanda inceleme yapan Yer Seçim Komisyonu üyeleri ve çeşitli kurum temsilcileri görüşlerini bildirerek, sonuç raporunu imzaladılar.

Türkiye'deki ilk Maden OSB'si için geri sayım başladı!

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Maden Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarda sona gelindi. Enerji Bakanlığı tarafından yer kararı verilecek sanayi bölgesi sayesinde, işlenecek mermerler Bursa’dan dünyaya pazarlanacak.

Aksoylar Maden Denizcilik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoylar Maden Denizcilik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Burhan Aksoy ve Sabriye Oya Aksoy ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 4 Eylül'de Beylikdüzü, Beylikdüzü OSB Mahallesi'nde kuruldu.

ÖİB, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerini 2016'nın sonuna kadar özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali ve Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan maden sahası için özelleştirme kararı aldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Maden Üreticileri ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından Sheraton Otelde düzenlenen toplantıda Orhaneli'ye kurulacak olan 'Maden Organize Sanayi Bölgesi' durumu masaya yatırıldı.

Orhaneli’ye maden OSB kuruluyor!

Türkiye’den ihraç edilen 8 milyon tonluk mermerin yüzde 11’ini karşılayan Bursa, 900 yıllık ömre sahip 105 milyar dolarlık mermer rezervinin bulunduğu Orhaneli’de maden organize sanayi bölgesi kurmaya hazırlanıyor

Diyarbakır'da OSB ilavesi tamamlandı!

Yatırımcıların fabrika kurmak için yer bulamadığı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilave alan dahil edilmesi çalışmaları sona erdi. 96 fabrika ile 5 bin kişi işe kavuşacak...

Kentsel enerjinin dönüşümü OSB'leri harekete geçirdi!

Ankara,İstanbul ve İzmir'de hızlanan kentsel dönüşüm faaliyetleri OSB'leri de harekete geçirdi.anayici Girişimci ve Yatırımcı İşadamları Derneği (SAGİYAD), kentsel dönüşüm alanlarında enerji kaynaklarının yeniden yapılandıracak bir proje geliştiriyor..

OSB'de denetim ücreti yüzde 75 oranında düştü!

Ali Yıldırım, OSB'lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine yüzde 75 muafiyet getirildiğini açıkladı. Yıldırım, "Sanayiciler, fabrika inşaatı aşamasında yapı denetim ücretini yüzde 75 daha az ödeyecek" şeklinde konuştu.

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi!

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Darkale köyünde bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 21 kişiden 1' i hayatını kaybetti...

Maden OSB orhaneli Haberi

Maden OSB orhaneli

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, "dünya mermer piyasasına yön verecek" nitelikte olan Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına ilişkin bütün izin süreçleri tamamlanırken, taahhütte bulunan 61 yatırımcı, 5-6 ay içerisinde fabrikalarını kuracak. 

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun, bölgedeki mermer rezervlerinin ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması amacıyla Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) ile yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas OSB'de son aşamaya gelindi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Tatlıoğlu, ilçelerindeki mermer yataklarına yönelik uzun süredir çalışmaların sürdüğünü belirterek, Türkiye'de 6 üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan bir ekibin, Erenler bölgesinde mermer rezervi araştırması yaptığını dile getirdi. 

Bu çalışmanın 4 yıl kadar sürdüğünü aktaran Tatlıoğlu, "Akademisyenler, çalışmaların sonunda bölge için 500 milyar dolar değerinde mermer rezervinin olduğunu belirtmişlerdi. En yoğun yerimiz de Erenler...