17 / 05 / 2024

madencilik sektörü yoğunlaşma

madencilik sektörü yoğunlaşma

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini yükselttiklerini, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Koronavirüs çimento sektöründe çalışma sistemini nasıl etkiledi? 

Çimento sektörünün çatı kurumlarından biri olan ÇEİS, CURIOCITY Araştırma iş birliğiyle hazırladığı “Covid-19’un Çimento Sektörü Çalışma Hayatına Etkileri Araştırması” raporunu yayımladı.

Perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları!

Tüketici kral diyen perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları oldu. Bu tür mekânların sayısı sürekli artıyor. Tüketici burada istediği ve merak ettiği ürünleri deneyimliyor...

Ademsan Makine'den inşaat sektörüne kolay çalışma çözümleri!

Ademsan Makine, yüksek yapılı projelerde sağladığı hızlı ve teknolojik yeniliklerle her yükseklikte güvenli çözümler üretiyor. İnşaat sektörüne kolay çalışma çözümleri sunan Ademsan Makine, yerli üretim yapıyor...

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı!

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı. Genele bakıldığında yakın izlemedeki kredilerde yüzde 244 artış yaşandı... 

Meksika'da inşaat sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatlar yayımlandı!

Meksika'da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını konusunda başdanışma kurulu olan Genel Sağlık Kurulu, inşaat, madencilik, otomobil ve kamyon imalatı sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatları yayımladı.

İnşaat sektöründe çek mağdurlarının sayısı arttı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Erol Ulusoy, bugünkü yazısında inşaat sektöründe yaşanan daralmayla artan çek ve senet sorununu kaleme aldı....

Akfen Holding madencilik sektörüne giriyor!

2017'de varlık satışlarıyla öne çıkan Akfen Holding, yeni sektörlere giriyor. Şirket madencilikte yatırıma hazırlanıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, kızı Pelin Akın'ın yönlendirmesiyle start up'larla da ilgilendiklerini söylüyor.

İnşaat sektöründe uzlaşma zamanı!

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugünkü yazısında inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ekmekcioğlu'nun o yazısı...

madencilik sektörü yoğunlaşma Haberi

madencilik sektörü yoğunlaşma


Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.  


Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılına ilişkin Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri (YSHİ) araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma kapsamında girişimler, 515 farklı sınıfta değerlendirildi. 


Buna göre, yoğunlaşma, 110 sınıfta "çok yüksek", 87 sınıfta "yüksek", 91 sınıfta "orta", 227 sınıfta ise "düşük" derecede gerçekleşti. 


İmalat sanayi sektöründe, faaliyet sınıflarının yüzde 25,9'unda çok yüksek derecede yoğunlaşma gerçekleşti. Toptan ve perakende ticaret sektöründeki sınıfların yüzde 71,4'ünde, inşaat sektöründeki sınıfların yüzde 81'inde düşük derecede yoğunlaşma belirlendi. 


Madencilik ve taş ocakçılığındaki sınıfların yüzde 42,9'unda, ulaştırma ve depolama sektöründeki sınıfların yüzde 33,3'ünde çok yüksek yoğunlaşma gözlemlendi. 


YSHİ araştırması kapsamındaki girişimlerin yüzde 40,3'ü toptan ve perakende ticaret,...