18 / 05 / 2024

mağaza kiraları son durum

mağaza kiraları son durum

“Kiralar yüksek, mağazalar boşalıyor” söylemleri arttı ama Türk ekonomisi küçülmeye değil, büyümeye odaklanmış bir ekonomidir. Bu yüzden geçiş dönemi atlatıldığında işler de açılır.

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

Weltew Home 90. mağaza sayısına ulaştı!

Pandemi dönemine rağmen yatırımlarını son sürat sürdüren Weltew Home, Ordu’da açtığı yeni mağazası ile yurt içinde 90. mağaza sayısına ulaştı.

Doğtaş son çeyrekte 14 yeni mağaza açacak!

Yatırımlarına hızla devam eden Doğtaş, yılın son çeyreğinde yurt içinde 14 yeni mağaza açacak ve mağaza sayısını 180’e çıkaracak.

Kıvanç Tatlıtuğ Bodrum Midtown AVM'de mağaza kiraladı!

Kıvanç Tatlıtuğ, Bodrum’a yatırım yapıyor. Mavi ile yaptığı son reklam anlaşmasının ardından 1 milyon euro kazanan oyuncunun, tasarımcı eşi Başak Dizer için Bodrum Midtown Alışveriş Merkezi’nden mağaza kiraladığı iddia ediliyor.

Mağaza sahipleri 3 ay daha kiraların ötelenmesini istiyor!

Son günlerde AVM'lerin açılması gündeme gelmiş durumda. Bu sebeple AVM sahipleri ve mağaza sahiplerinin arasında bir mücadele başladı. Mağaza sahipleri 3 ay daha kira ertelemesi talep ediyor...

Ofis ve mağaza kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi

A101 bin mağaza açacak!

A101 CEO'su Erhan Bostan, 2017 ciro hedeflerini erken tutturduklarını belirterek, "Bu sende 7 bin şube hedefliyorduk ama muhtemelen 7 bin 100-7 bin 200 ile yılı kapatırız. 2018 yılı son hedefimiz ise 8 bin mağaza" diye konuştu.

Mağaza kiralarında KDV indirilmeli!

Türk markaları yurt dışında hedeflerini sürdürecek. Birleşmiş Markalar Derneği yıl sonunda yurtdışında 500 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

Perakende sektöründe darbe girişimi sonrası mağaza atağı!

Perakende sektöründe yatırımcılar, mağaza ve şubeleşmeyi sürdürerek Türk ekonomisine güven mesajı veriyor. Son dönemde Under Armour, Merlin, Aigner, Kahve Dünyası ve Kaşıbeyaz yeni yatırımlarıyla adlarından söz ettiriyorlar.

Süvari son 2 yılda 22 mağaza açtı!

Süvari, yurtiçinde ve yurtdışında kesintisiz büyüme içerisinde. 108'i yurtiçinde, 42'si yurtdışında olmak üzere 150 mağazası bulunan Süvari, son iki yılda 22 yeni şube açtı. Şirket, bu yıl içinde 10 yeni mağaza daha devreye alacak.

Çilek Mobilya, Bratislava’da mağaza açtı!

Bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde, tematik ürünleriyle büyük beğeni kazanan marka Çilek, yurt içi ve yurt dışındaki büyümesini sürdürüyor. 2015 yılında yurt dışında 20 mağazaya imza atan Çilek, son olarak Slovakya’nın Bratislava'da mağaza açtı.

Vatan Bilgisayar, Antalya’daki mağaza sayısını 5’e çıkardı!

Vatan Bilgisayar, Antalya’daki mağaza sayısını 5’e yükseltti. Mağaza yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Vatan Bilgisayar’ın son mağazası Antalya Kepez Hiperstore’da hizmete girdi.

mağaza kiraları son durum Haberi

mağaza kiraları son durum

Piyasada satışlarda yavaşlama olunca “yüksek kira isyanı” başlar. İsyan önce AVM’lerde kıvılcımlanır. “AVM kiraları yüksek” diyerek AVM kiracıları ayaklanır. Derken isyan caddelere yayılır. Sırasıyla, İstiklal Caddesi, Bağdat caddesi ve nihayet Nişantaşı kiracıları “Kiralar yüksek. İşyerleri kapanıyor” diyerek isyana katılırlar.


İşyerleri sahiplerinin söyleyemediği gerçek şudur: Satışlar düştü. Kirayı bile ödeyemiyoruz.”  Kiracılar, işyerlerini kiralarken de kiralar yüksektir. Kiralarken de kira altına, dolara, euro’ya endeksli olarak belirlenmiştir. Ne var ki kontrat yapılırken iş hacmi, kira giderini karşılayacak büyüklüktedir.


İstanbul’da perakende sektörünün canlılığı, çok sayıda girişimciyi, hesap kitap yapmadan, büyük gelir beklentileriyle, belli caddelerde işyeri açma yarışına yöneltti. Yerli ve yabancı markalar belli caddelerde “markalarını var etme arayışında” işyeri açtı.


Son iki yılda yabancı turist girişi yavaşladı. Gelenler harcama gücü düşük yabancı ziyaretçiler.


- Türk müşteriler harcamayı...