19 / 05 / 2024

Mağusa Surları yenileme çalışmaları

Mağusa Surları yenileme çalışmaları

Kıbrıs Mağusa Surları güçlendirme ve konzervasyon çalışmaları başladı. Çifte Mazgallar ve Deniz Kapısı ile Canbulat Kapısı arasındaki surlarda devam eden çalışmaların maliyeti 1 milyon 123 bin Euro olarak belirlendi.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Lineadecor'dan ABD'ye üçüncü mağaza!

2017 yılında NewYork’ta Lineadecor USA LLC ismiyle şirket kurarak ABD pazarına adım atan Lineadecor, ABD'deki üçüncü mağazasını açtı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Kıbrıs'ın yeni imar planları için eylem hazırlığı!

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa – İskele – Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yayınlanmamış olması nedeniyle eylem yapacaklarını duyurdu.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Denizli Atatürk Stadı'nda 17 milyon TL’lik yenileme!

Süper Lig’in ilk maçında FIFA standartlarına hazırlanması planlanan Denizli Atatürk Stadı'ndaki 17 milyon TL’lik yenileme çalışması 5 milyon TL’ye tamamlanıyor. İmece usulü yapılan hazırlıklarla, kapasite 3 bin 800 kişi artırılıp tüm tribünler kapatılacak.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kıbrıs'ın imar planları yeni Maraş'ı yaratacak!

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

Kıbrıs'ın yeni imar planları sonuç raporuna bağlı!

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi imar planı vizyon ve stratejiler çalıştayı başladı. İmar planıyla ilgili kararlar ortaya çıkacak sonuç raporuna göre şekillenecek.

Küçük otellere 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Bankası iş birliğinde küçük otellere 6 ay ödemesiz olarak 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi verilmesi yönünde bir çalışma başlattı.

Kıbrıs'ın yeni imar planı bir yıl sonra hazırlanır!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnamesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özersay, imar planı için bir yıl sonrasını işaret etti.

Mağusa Surları yenileme çalışmaları Haberi

Mağusa Surları yenileme çalışmaları


İki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – Gelecek için Ortaklık (UNDP-PFF-United Nations Development Programme- Partnership For the Future) Ofisiyle işbirliği içerisinde yürütülen Mağusa’nın tarihi surlarının tadilatı başladı. Proje kapsamında Çifte Mazgallar (Martinengo Tabyası) ve Deniz Kapısı ile Canbulat Kapısı arasındaki surlarda güçlendirme ve konzervasyon çalışması yapılacak. 7 ve 9 ay süresinde tamamlanması öngörülen projenin maliyetinin ise 1 milyon 123 bin Euro olduğu öğrenildi. Surların tadilat projesi ile ilgili Havadis’e konuşan Kültürel Miras Teknik Komitesi Eşbaşkanı Ali Tuncay Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin yürüttüğü çalışmaların sadece Mağusa’daki eserlerle sınırlı olmadığını kaydetti. Ada genelinde birçok projenin tamamlanmış ve birçok projenin de başlama aşamasına geldiğini açıklayan Tuncay, Teknik Komite çerçevesinde yürütülen çalışmalarla artık kültürel mirasın iki toplum arasında...