16 / 05 / 2024

Mahalle Meclisi programları

Mahalle Meclisi programları

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında bütün bölgelere Konya merkezdeki yatırımların aynısını, aynı kalitede taşıyacaklarını söyledi...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Beykoz'da yerinde dönüşüme sahip çıkılmalı!

Beykoz'da Halk Meclisi programları kapsamında Yenimahalle'de toplantı gerçekleştirildi. 

Beykoz'da mülkiyet sorunu çözüldü sıra imara geldi!

Beykoz'da  “Halk Meclisi” programlarının 3.sü İncirköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi.  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibinin, mahalle sakinlerinin sorularını cevapladı. 

Hakan Tütüncü, Antalya Yenidoğan'daki imar çalışmalarını anlattı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütücü, Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Şoförler Odası’nda Mahalle Meclisi toplantı düzenledi. Tütüncü, Yenidoğan Mahallesi’nin her türlü altyapısına kavuştuğunu ve nitelikli bir bölge haline geldiğini ifade etti.

Soğukpınar resmen mahalle oldu!

Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için hazırlanan imar planları, itirazların da ele alınmasından sonra Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylanarak resmen mahalle oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Kasım'da toplanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını 9 Kasım Pazartesi günü yapacak. Toplantıda Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bütçeleri ve performans programları da ele alınacak.

Beyşehir-Konya karayolu 2015'te hizmete açılacak!

Bilgilendirme, mahalle meclisi, esnaflarla kahvaltı gibi programlarla esnaf ve vatandaşlarla sık sık bir ar aya gelen Beyşehir Belediye Başkanı Mıuat Özaltun, hal içerisindeki işyeri sahipleri ve pazara esnaflarını da ziyaret etti

Fırat Anlı Üçkuyular TOKİ'yi ziyaret etti!

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş Üçkuyular TOKİ Mahalle Meclisi'ni ziyaret etti.

Diyarbakır'a 280 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Mevlana Halit Mahalle Meclisi’ni ziyaret ederek 280 öğrencinin kalabileceği bir kız yurdu da inşa edecekleri müjdesini verdi.

Bursa Orhangazi'de mahalle meclisi toplandı!

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan mahalle meclisi uygulamasının beşincisinin Tekke Mahallesi'ndeki oturumuna katıldı. Açılış konuşması yapan Neşet Çağlayan 2015'te atılım ve hizmetlerin arka arkaya hayata geçeceğini belirtti.

Selçuki Hatun Mahalle Konağı açılıyor!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin yeni dönemle birlikte açılış ve temel atma programları devam ediyor. Selçuki Hatun Mahalle Konağı’nın açılışı 25 Nisan 2014 Cuma günü saat 11’de gerçekleştirilecek...

Silivri Yeni Mahalle imar planı askıya çıkıyor!

Büyükçekmece Gazetesi haberine göre; Silivri Belediyesi Planlama Birimi tarafından yapılan Yeni Mahalle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, İBB Meclisi'nden geçerek 12.11.2013-12.12.2013 tarihleri arasında askıya çıkacak...

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği!

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği 09 Ekim 2005 tarihinde 25961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, belediye meclisinin çalışma usul ve esaslarını düzenleniyor. İşte yönetmelikte yer alan maddeler...

Mahalle Meclisi programları Haberi

Mahalle Meclisi programları

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Karadiğin, Karadiğin Deresi, Çayırbağı ve Pamukçu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Karadiğin’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, Meram Belediyesi yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ve mahalle muhtarları katıldı.


Mahalle sakinlerine aşure ikram eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgenin bundan sonraki süreçte öne çıkacağını söyledi. Hatunsaray’ı da içine alan Gökyurt bölgesinin gerek su kaynakları, gerek coğrafi konumu ve tarihi yerleşim yerleriyle gündem olacağını kaydeden Başkan Akyürek, bölgenin Konya’nın en kıymetli alanlardan biri haline geleceğini vurguladı.


BÜTÜN BÖLGELERİMİZE MERKEZDEKİ YATIRIMLAR GELECEK


Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında eski belde statüsünde olup mahalle olan yerleşim yerlerinin şehir merkezine bağlanan yollarının...