13 / 05 / 2024

Mahalleye nasıl isim verilir

Mahalleye nasıl isim verilir

Adres bilgilerinin oluşturulması için halle, köy, mezra, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokakların isim ve numaralandırılması gerekiyor. Peki mahalleye isim nasıl verilir?

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek? Uzman isim bir bir anlattı! 

Meksa Yatırım GMY- Figen Özavcı Gümülcineli, seçim durumuna da değinerek borsa ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek?  

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: Resmen felaket...

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: İstanbul'da herkesin mezar taşı hazır!

100 TL'ye gram altın alabilirsiniz... Nasıl olduğunu uzman isim tek tek anlattı

Vatandaşlar enflasyonun artması ve değerli metallerin fiyatlarının yükselmesinin ardından en kolay nasıl yatırım yapacaklarını araştırıyor. Vatandaşların da işine yarayacak çok önemli bir yöntem, uzman isim tarafından anlatıldı.

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

TOKİ 100 bin sosyal konut kura sonucu sorgulama nasıl yapılır?

2020’de TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişi yapılacak. Vatandaşlar, kura sonuçlarını nasıl öğreneceği hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, TOKİ 100 bin sosyal konut kura sonuçları sorgulama ve isim listesi sorgulama nasıl yapılır?

Muvazaalı gayrimenkul satışı nasıl olur?

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işlem oluyor. Peki, muvazaalı gayrimenkul satışı nasıl olur? Muvazaa, nasıl ispatlanır?

Su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?

Mevcut su aboneliği bulunan bir konut yada işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "isim değişikliği" işlemi yapılabiliyor. Peki, su aboneliği isim değişikliği nasıl yapılır?

Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, tapuda isim tashihi yapacak kimseler nereye başvurmalıdır? Tapu sicilindeki isim yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Muvazaalı satış iptali nasıl ispat edilir?

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlara muvazaalı satış deniyor. Bu durumdan etkilenen kişiler satışı iptal edebilir mi? Muvazaalı satış iptali nasıl ispat edilir?

Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Tapu alma işlemlerinde yapılan yanlışlıklar düzeltilebiliyor. . Paydaşlardan birisi davada hukuki yararı olduğu için diğer paydaşın isminin düzeltilmesini isteyebilir. Peki, tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Mahalleye nasıl isim verilir Haberi

Mahalleye nasıl isim verilir

Mahalleye isim nasıl verilir?

Adres bilgilerinin oluşturulması için mahalle, köy, mezra, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokaklara ad veya numara, binalara ise numara verilmesi zorunlu tutuluyor. Peki Adres ve Numaralandırma Yönetmeliğine göre, mahalleye isim nasıl verilir diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mahalleye isim verilmesi hususu ile ilgili hükümler yukarıda sözü geçen yönetmeliğin 12. maddesinde yer alıyor. Buna göre;


Mahalleye ad verilmesi

MADDE 1– 

Her mahalleye özel bir ad verilir. Belediye sınırları içinde, aynı ad birden fazla mahalleye verilemez. Mahalle sınırları meydan, bulvar, cadde veya sokaklardan geçecek şekilde belirlenir.


Mahallelere isim verilmesinin ardından numaralama işleminin de yapılması gerekiyor. Numaralama ile ilgili hükümler ise 13. maddede şu şekilde sıralanıyor;


Mahallelere sabit tanıtım numaralarının verilmesi

MADDE 13 – 

(1) Sabit tanıtım numaraları, belediye teşkilatı bulunan yerlerde mahalleler için 1’den başlamak suretiyle...