21 / 05 / 2024

Mahmut Bey Camisi özelliği

Mahmut Bey Camisi özelliği

Kastamonu'nun Daday ilçesinde çivi kullanılmadan 1366'da yapılan Mahmut Bey Camisi, görenleri hayran bırakıyor.

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

Gine'deki II. Abdülhamid Han Camisi açıldı!

Gine'nin başkenti Konakri'deki, Mahmut Ustaosmanoğlu adına yaptırılan külliye içerisindeki medrese ve II. Abdülhamid Han Camisi açıldı. Türkiye'den 180 kişilik heyet açılış törenine katıldı.

650 yıllık Mahmut Bey Camisi görenleri hayran bırakıyor!

Kastamonu'nun Daday ilçesinde çivi kullanılmadan 1366'da yapılan Mahmut Bey Camisi, görenleri hayran bırakıyor.

Kosovo'daki Murat Bey Camisi ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleşti!

Numan Kurtulmuş, Kosova'da ve Balkanlar'da tarihten kalan ne varsa hepsini Türkiye'nin onaracağını belirterek, "Camileri, hamamları, köprüleri onaracağız. Siz bizden neyi talep ediyorsanız biz, Türkiye olarak buradayız. Ayrılığımız uzun sürdü.

Sabaturk Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Sabaturk Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, Hameed Abdullah Husseın Al-Ahmar Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Bağcılar, Mahmut Bey Mahallesi 'nde kuruldu.

Bulgaristan Veli Bey Camisi ibadete açıldı!

Edirne Valiliğinin katkılarıyla onarılan ve minaresi yapılan Bulgaristan’ın Velichka-Veli bey köyündeki Veli Bey Camisinin açılışı Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

Ağrı Abdulkadir Geylani Camisi açıldı!

Ağrı Fatih Mahallesi'nde yaptırılan Abdulkadir Geylani Camisi'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Ağrı Valisi Işın da katıldı. Işın, açılışta yaptığı konuşmada, camiyi yaptıran Hacı İsmet Bey'e şifa dileklerinde bulundu.

Konya Kuba Camisi’nin minareleri yeniden inşa ediliyor!

Beyşehir’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Kuba Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlak ve taş erimesi sebebiyle bir süre önce ibadethanenin iki minaresinin birden yıkımına karar verilmişti.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Tophane Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II.Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.Olası bir depremde ciddi zarar göreceği tespit edilen camiyi güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II. Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

İzmir Çamdibi'nde 7 çıkmaz sokak ana yola bağlandı!

İzmir Bornova Belediyesi, Çamdibi’nde Mediha Mahmut Bey İlkokulu’nun yakınında yeni bir yol açarak 7 çıkmaz sokağı buraya bağladı. Böylece çıkmaz sokakların ana yollara ulaşması sağlandı.

Mahmut Bey Camisi özelliği Haberi

Mahmut Bey Camisi özelliği

Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Kasaba köyünde, 1366 yılında Candaroğlu beylerinden Adil Bey'in oğlu Emir Mahmut Bey tarafından yaptırılan Mahmut Bey Camisi, dıştan taş bir yapı görünüme sahip olmasına karşın iç süslemeleri ve çivi kullanılmadan yapılması dolayısıyla görenleri şaşırtıyor.


Bindirme tekniğiyle çivi kullanılmadan yapıldığı için "çivisiz cami" olarak anılan ibadethane, restorasyon dönemleri dışında ibadet ve ziyarete açık tutuluyor. Aradan geçen 650 yıla rağmen ayakta kalan Mahmut Bey Camisi'ne yangın riski nedeniyle bugüne kadar elektrik tesisatı yapılmadı.


Mahmut Bey Camisi, 2014'te de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi.


"Caminin içine hiç dokunulmadı"

Mahmut Bey Camisi İmam Hatibi Hüseyin Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıldır camide görev yaptığını bildirdi.


Caminin dışının taş olduğunu ancak içinin çivi kullanılmadan bindirme tekniğiyle ahşaptan yapıldığını anlatan Al, "Caminin yapımının ardından...