28 / 04 / 2024

mahmutpaşa valide han kaçak yapı

mahmutpaşa valide han kaçak yapı

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Vestel bulaşık makinesi Hepsi Burada farkıyla satışa sunuldu

Vestel BM 9001 Bulaşık Makinesi Hepsi Burada aracılığı ile satışa sunuldu. Hanımların vazgeçilmezi bulaşık makineleri ne kadar fonksiyonlu ise temizlik ve sağlıkta aynı paralelde hizmete sunuluyor. İşte Vestel BM 9001 Bulaşık Makinesi size tüm istenileni veriyor.

Dizayn Grup Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Dizayn Grup Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 3 milyon 190 bin TL sermaye bedeli ile A. Aslıhan uludağ, Ercüment Gümrük ve Önder Focan ortaklığında açıldı.

Fatih'te 17 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

T.C. İstanbul 14. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Mahmutpaşa Mahallesi, Çuhacı Han içindeki dükkanı 17 milyon TL'ye icradan satıyor...

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  50 bin TL sermaye bedeli  ile Çağrıhan Araç  ve Adem Karadoğan tarafından kuruldu.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafın 'taklitçi kiracı' sorunu!

Taklit ürün satıcıları Kapalıçarşı'dan Mahmutpaşa'ya gidiyor. Yüksek fiyatlarla iş yeri kiralayan taklitçiler, eski kiracıları devre dışı bırakıp çarşıyı ele geçiriyor.

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafların kira tepkisi!

"İstanbul ekonomisinin kalbi" diye anılan ve bir zamanlar insanların yürümekte bile zorlandığı tarihi alışveriş merkezi Mahmutpaşa’da, işler durma noktasında. 10 aydır satışları düşen birçok dükkan el değiştirirken, kepenk indirmemekte direnen esnaf durumunu anlattı...

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul!

Tokat İli Merkez İlçesi Güneşli Mah 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Kaleardı Mah 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Mahmutpaşa Mah 16 Derslikli Eğitim Yapısı ve Soğukpınar Mah 16 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın yapılacak.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

mahmutpaşa valide han kaçak yapı Haberi

mahmutpaşa valide han kaçak yapı

İstanbul Fatih’te Mahmutpaşa semtinde, Çakmakçılar Yokuşu’nda bulunan, 17. yüzyılda Kösem Sultan’ın yaptırdığı Valide Han ve hemen yanındaki Sağır Han'ın çatısında bulunan 5 kaçak yapı ocak ayında Fatih Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Aynı yerdeki bir yapının kararı çıkmadığı için yıkımı gerçekleştirilemedi. Fakat kaçak yapının içinde kafeterya ve hediyelik eşya satılan işyeri belli bir zaman sonra kapandı. 

Günde 3 bin lira iddiası

Sputnik News'de yer alan habere göre, Hakan Erbak, yıkılacak yapının çatısını bir turizm şirketi adı ile kiraladı. Yapının, Valide Han tarafındaki girişine bir masa ve bir sandalye koyarak Boğaz manzarasına karşı fotoğraf çektirmek isteyen turistlerden kişi başı 100 lira almaya başladı. Han esnafı, defalarca belediyeye şikâyet ettikleri Erbak’ın bu yolla günde yaklaşık 3 bin lira kazandığını söyledi. 

Erbak’ın turistlerden aldığı fiyat listesi şu...