04 / 10 / 2024

Maket konut almanın sakıncaları

Maket konut almanın sakıncaları

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

'Faiz düşecek' diye konut alınır mı? Akademisyenden çarpıcı uyarı: Krediyle ev almanın yeri de zamanı da değil!

Akademisyen Prof. Dr. Soner Gökten, 'Daiz düşüşü beklentisi ile konut alınır mı?' sorusunun yanıtını verdi. Kredi geri ödemesini hesaplayan Gökten, "Kredi kullanarak hele hele yatırım amaçlı konut almanın ise hem teorik hem de pratik olarak ne yeri ne zamanıdır" dedi. İşte o açıklama...

Satılık konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı! Uzman isim uyarıyor! Konut almanın şu an tam zamanı!

Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, satılık konutlarda fiyat artışının nominal olarak pandemi öncesi seviyelere geldiğini vurguladı. Öğüt: “Nakit alımların pazarlık gücü çok yüksek, bu nedenle konut satın almanın şu an tam zamanı.” dedi.

Gayrimenkul sektöründe köpük balonu patladı! Nakdi olanlar için konut almanın tam zamanı!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre inşaat maliyeti ile konut fiyat artışı makası 25 puana yaklaştı. Mühendis Kadem Ekşi verilerin ardından gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. 

Sur Yapı'dan Ev Almanın Tam Zamanı kampanyası! Yüzde 25 indirimle konut fırsatı!

4 yılda 10 bin konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı, 4 farklı ödeme koşulunun yer aldığı ‘Ev Almanın Tam Zamanı’ indirimli konut kampanyasını başlattığını açıkladı.

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Konut almanın zamanı mı?

Canlanma sinyallerinin güçlenmeye başladığı bir dönemde gelen korona salgının etkileri yeni kampanyalarla azalması planlanıyor. Peki konut almanın zamanı mı?' İşte tüm merak edilenler...

Faruk Mamik: Konut almanın zamanı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik yeni çıkan müteahhitler yasasıyla ilgili “Konut satışında artış var. Bu da faiz oranlarının düşmesinden dolayı. Şu anda tam konut alma zamanı” açıklamasında bulundu.

Konut almanın tam sırası!

Masse 360 Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanlığı Kurucusu Seyhun Acar, "2020 yılında mevcut stokların da azalmasıyla birlikte yeni konutların yapımı da hızlanacak. Ev fiyatları daha da artacak. Konut almanın tam sırası" dedi...

Şimdi konut almanın tam sırası!

Mardinli İş Adamları Derneği inşaat sektörünü masaya yatırdı.  Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akku, konut sektöründeki güncel gelişmeleri ve 2020 öngörülerini paylaştı...

Ev almanın tam zamanı!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Atay, "Faizlerdeki düşüşle birlikte konut zammı da gündeme gelecektir. O nedenle kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Konut almanın tam zamanı" dedi...

Maket konut almanın sakıncaları Haberi

Maket konut almanın sakıncaları

Henüz inşaat aşamasında olan dairelerin satışını gerçekleştirmek için o dairenin maketi üzerinden tanıtım yapılıyor. Makete bakarak konut satın alan vatandaşlar inşaat bitiminden sonra hayat kırıklığı yaşayabiliyor. Peki, maket konut satın alırken nelere dikkat edilmeli? eride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlenmiştir.

Tüketicinin dikkat etmesi gereken en önemli husus, arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı kadar kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasıdır. Özellikle inşaat ruhsatının bulunması, yapılacak olan satış sözleşmesinin geçerliliğini etkiler. İnşaat ruhsatı alınmadan tüketicilerle yapılan ön ödemeli konut satışları tüketici yönünden geçersiz sayılır.

Ön ödemeli konut satışının tapu siciline tescil edilmesi, satış vaadi sözleşmesinin...