17 / 05 / 2024

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi

Maket üzerinden satılan konut birçok vatandaşı mağdur ederken beraberinde kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Peki maket üzerinden konut almak caiz mi?

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor

SPK, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın ilk halka arzını onayladığını açıkladı. Buan göre, 1 Türk Lirası nominal değerli paylar 135 Türk Lirası sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı kaydedildi.

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı uyarı: Her kriz zengin olmak için bir fırsattır!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda her krizin zengin olmak için bir fırsat olduğunu belirterek, "Sermaye nereye girecekse siz 1 adım önden gideceksiniz" dedi.

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler yeniden değerlendirilecek!

Taşınmaz sahipliği üzerinden tahsil edilen vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi esas alınmak suretiyle yeniden değerlendirilecek. 

TSKB Gayrimenkul 120 bin 453 TL'lik pay satacak!

TSKB Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 120.453,780 TL oldu. Bu paylar 20 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde Birincil Piyasada oluşacak fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Yalova'da termal otel dolandırıcılığı! 52 kişinin hapsi isteniyor!

Yalova’da termal suyu bile olmayan devre mülk projesini maket üzerinden pazarlayan şebekeye yönelik dava açıldı. Açılan davada savcı, sanıkların ‘organize suç örgütü’ kapsamında 1000 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi Haberi

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi

Maket üzerinden konut alanların mağduriyeti hepimiz tarafından biliniyor. Maddi olarak mağduriyetin dışında bazı kesimler tarafından da "Maket üzerinden konut almak caiz mi?" sorusu sıkça soruluyor.


Peki maket üzerinden konut almak caiz mi? 


Maket üzerinden yatırım amaçlı gayrimenkul alarak istisna akdi yapıyoruz. Selem ve istisna akitlerine dair bilgilere fıkıh kitaplarında ulaşabiliyoruz Lakin teslim edilinceye kadarki süreçte yapılabileceklerle ilgili fetvaları bulamıyoruz.


İstısnâ ve selemde mal satanın eline geçmeden önce satılamaz, ancak taraflardan birini bağlayan satım vaadi (teahhüdü, sözleşmesi) yapılabilir. Mal elde edilince satım, belirlenen şartlar ve bedel ile yapılır.Satım gerçekleşmeden önce satın alanın avans ödemesi de caizdir. Satım gerçekleşmezse avans geri ödenir.


Risale...