27 / 07 / 2024

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi

Maket üzerinden satılan konut birçok vatandaşı mağdur ederken beraberinde kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Peki maket üzerinden konut almak caiz mi?

Ünlü gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi alınması gereken bölgeyi 'Yakın gelecekte çok kıymetli hale gelecek' diye açıkladı

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için çok önemli bilgiler verdi. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Ünlü gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Konut sektörünün yüzü bir süre daha gülmeyecek!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Konutta daha dip yok" diyerek, bir süre daha konut sektörünün yüzünün gülmeyeceğini söyledi.

'En basit hali ile söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi yatırımı için öne çıkan şehirleri açıkladı!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'En basit hali ile söylüyorum' diyerek, yatırım yapılacak illeri paylaştı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda altın ve doların yerinde saydığını söyleyerek, "Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok" dedi.

Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler son aşamada! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemelere değindi. İşte o paylaşım...

Vakıflar, İstanbul'daki 42 adet gayrimenkulü kiraya veriyor: Euro üzerinden kiralanan gayrimenkul de var! 

İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü, megakentin 7 ilçesinde yer alan 42 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor

SPK, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın ilk halka arzını onayladığını açıkladı. Buan göre, 1 Türk Lirası nominal değerli paylar 135 Türk Lirası sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı kaydedildi.

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı uyarı: Her kriz zengin olmak için bir fırsattır!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda her krizin zengin olmak için bir fırsat olduğunu belirterek, "Sermaye nereye girecekse siz 1 adım önden gideceksiniz" dedi.

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi Haberi

Maket üzerinden gayrimenkul almak caiz mi

Maket üzerinden konut alanların mağduriyeti hepimiz tarafından biliniyor. Maddi olarak mağduriyetin dışında bazı kesimler tarafından da "Maket üzerinden konut almak caiz mi?" sorusu sıkça soruluyor.


Peki maket üzerinden konut almak caiz mi? 


Maket üzerinden yatırım amaçlı gayrimenkul alarak istisna akdi yapıyoruz. Selem ve istisna akitlerine dair bilgilere fıkıh kitaplarında ulaşabiliyoruz Lakin teslim edilinceye kadarki süreçte yapılabileceklerle ilgili fetvaları bulamıyoruz.


İstısnâ ve selemde mal satanın eline geçmeden önce satılamaz, ancak taraflardan birini bağlayan satım vaadi (teahhüdü, sözleşmesi) yapılabilir. Mal elde edilince satım, belirlenen şartlar ve bedel ile yapılır.Satım gerçekleşmeden önce satın alanın avans ödemesi de caizdir. Satım gerçekleşmezse avans geri ödenir.


Risale...