25 / 07 / 2024

maketten konut satılır mı

maketten konut satılır mı

Gayrimenkul satış yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkan maketten ev satışlarında henüz inşaat tamamlanmamış oluyor. Peki, maketten ev alınır mı?

Bursa ve Tekirdağ'da 5 arsa ile 3 konut satılıyor! Belediyeden taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Bursa Kestel ile Tekirdağ Saray'da 5 adet arsa ile 3 adet konut satılıyor. Peki satışa sunulan konut ve arsaların fiyatları ne kadar? İşte ilan metinleri ve tüm detaylar...

Niğde ve Hatay'da 65 adet arsa ile 1 adet konut satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Niğde Altunhisar ve Hatay Arsuz'da yer alan toplam 65 adet arsa ile 1 adet konut satılıyor. Peki arsaların fiyatları, büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar... 

İki ildeki 3 adet arsa ile 7 adet konut satılıyor! Ev, arsa arayanlar bu tarihlere aman dikkat!

Bursa Nilüfer'de ve İzmir Çiğli'de yer alan 3 adet arsa ile 7 adet konut satılıyor. Peki arsa ve konutların satış ihaleleri ne zaman? Fiyatları ne kadar? 

2 ildeki 4 adet dubleks konut satılıyor! Bu tarihleri aman kaçırmayın! 

Balıkesir Burhaniye ve Trabzon Ortahisar'da yer alan 4 adet dubleks konut satılıyor. Peki 2 ilde satışı yapılacak konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İki ildeki 13 adet konut satılıyor! Ev alacaklar hemen bu tarihlere bakın!

Balıkesir'de ve Bursa'da 13 adet konut satılıyor. Peki iki ilde satışa sunulan konutların fiyatları ne kadar? İhaleleri ne zaman? 

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

O ilde 13 adet dubleks konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 

Balıkesir Karesi Belediyesi, Balıkesir ili, Karesi ilçesi, Kalaycılar Mahallesi'nde yer alan 13 adet dubleks konut satılıyor. Peki Balıkesir Karesi'de satışa sunulan konutların fiyatları ne kadar? 

İslam Memiş yanıtladı! Altın alınır mı satılır mı? Altını o tarihte kimse tutamayacak!

Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu aralar altın alınır mı, satılır mı sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

O ilde 11 adet 3+1 konut satılıyor! Ev almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Niğde ili Bor Belediye Başkanlığı, Niğde ili, Bor ilçesinde yer alan 11 adet 3+1 konut satılıyor. Peki Niğde'de yer alan konuların fiyatları ne kadar? 

maketten konut satılır mı Haberi

maketten konut satılır mı

Maketten ev alınır mı?


Gayrimenkul satış yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkan maketten ev satışlarında, tüketiciler proje sahibi ile sözleşme imzalıyor ve henüz inşaatı tamamlanmamış olan veya inşaat çalışmalarına başlanmamış olan projeden ev sahibi oluyor.


Ancak, maketten ev satışlarında bazı riskler beraberinde getiriyor. Bu gibi durumlarda tüketicilerin mağduriyetinin giderilmesi için 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun yürürlüğe girdi. 


28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren bu kanun ile maketteb evlerin satış sözleşmeleri de bazı koşullara bağlandı. İşte, maketten ev satışının gerekçeleri...


Ön Ödemeli Konut Satışı

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri

MADDE 40 – (1) Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmedir.

(2)...