07 / 05 / 2024

maketten konutun teslimi

maketten konutun teslimi

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Bakan Özhaseki açıkladı! Bu sene sonuna kadar 200 bin konutun teslimi yapılacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini kaybeden vatandaşlara yönelik açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, "Bu yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzun vatandaşlarımıza teslimini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

TOKİ İzmir deprem konutlarının teslimleri tamam: 3 bin 887 adet deprem konutu afetzedelere teslim edildi!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar merkezli yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra, TOKİ tarafından inşa edilen 3 bin 887 adet konutun teslimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

Adana'da 3 bin 200 adet konutun teslimi için yıl sonu işaret edildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adana'da inşası devam eden kalıcı konutların yıl sonuna kadar tamamlanıp depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de anahtar teslimi yapıldı! 

İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2021'de inşaatına başlanan 253 konutun yer aldığı Bağcılar Kiraz Evler kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı. 

Bitlis'te 4 bin 608 konutun teslimi gerçekleşti! 

Çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada Bitlis'e yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya'da 26, İzmir'de 5 bin konutun çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da 4 bin 896 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da biten Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 4 bin 896 konut hak sahiplerine teslim edildi. 

TOKİ Aksaray Sultanhanı konutlarının teslimi başladı!

TOKİ tarafından Aksaray Sultanhanı'nda inşa edilen 253 konutun teslimi önceki gün başladı. Teslimler 22 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 

TOKİ, 24 Ocak'ta meydana gelen deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında depremzedelere 3 bin konutun teslimi daha yapıldı. 

İdlib'de inşa edilen 600 konut mağdur ailelere teslim edildi!

 Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "İyilik Konutları" projesi dahilinde hayırseverlerin yardımıyla Suriye İdlib'de inşa edilen 600 konutun teslimi yapıldı.

Maketten ev alırken bunlara dikkat!

Maketten konut alırken ileride mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Konutun inşa edileceği arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı kadar kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olması gerekiyor.

TOKİ Karaman'da 515 konutun teslimi başladı!

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen 515 konut projesinde teslimler başladı.

maketten konutun teslimi Haberi

maketten konutun teslimi

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi olarak da bilinen maketten konut satış sözleşmesi; Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Sözleşmeyi imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları, 27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ön ödemeli konut satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, öncelikle tüketiciye bilgilendirici bir form verilmesi gerekiyor. Ayrıca sözleşmenin şekil şartlarına uygun bir şekilde hazırlanması gerekiyor.


Sözleşmeye konu konutun yer aldığı projede sonradan değişiklik yapılması durumunda, bu değişikliğin tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirilmesi zorunlu oluyor.


Tüketici yapılan proje değişikliğini kabul etmeyerek...