02 / 05 / 2024

maketten satış yasağı

maketten satış yasağı

Yeni Tüketici Kanunu ile maketten satışa birtakım kısıtlamalar getirildi. 28 Mayıs 2014 tarihinde kanunun yürürlüğe girmesinden sonra maketten konut satışı nasıl yapılacak? İşte sorunuzun yanıtı...

Maketten satış mağdurlarına “temiz” çözüm!

Son yıllarda konut sektöründe yaygınlaşan “maketten satış” yani “sat-yap” sisteminde mağdur sayısı her geçen gün artıyor. İnşaat yatırımcıları mağduriyetlerin yaşanması için “kapkaççı firmalar” temizlensin diyor. İşte maketten satışa patronların yorumu.

Maketten konut satışına yasak geliyor!

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağına göre yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacak. Tasarı, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek...

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan iPhone 12 satışının yasağına ilişkin açıklama geldi. Komisyon, Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararına ilişkin Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verdiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek amacıyla 3 ay süresi olduğunu ifade etti.

Yatırımcılar dikkat! SPK’dan depremin ardından yeni kararlar geldi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), deprem bölgesindeki müşterilerin kredili işlemler, VİOP ve kaldıraçlı işlemlerine esneklik sağlarken, bugün de açığa satış yasağının devam edeceğini, satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulamasının ise sonlandığını duyurdu.

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.

Hayaller rafa kaldırıldı! 2. el arabalara satış yasağı mı geldi?

Arabalara yönelik satış yasağı gündemde yer alıyor. Peki 2. el arabalara satış yasağı mı geldi? İşte detaylar!

Sıfır otomobillere satış kısıtlaması geldi mi? Sıfır otomobillere satış kısıtlaması getirilecek mi?

Sıfır otomobillere satış yasağının gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İşte satış yasağına dair detaylar!

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Benzinli ve dizel otomobil satış yasağına Almanya'dan veto! 5 ülke daha karşı çıktı

Avrupa Birliği'nin benzinli ve dizel otomobil satışlarına 2035 yılından sonra yasak getirme kararına birliğin en büyük otomobil sanayisine sahip ülkesi konumundaki Almanya'dan veto geldi. Almanya'nın çıkışına 5 ülke daha destek verdi.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

maketten satış yasağı Haberi

maketten satış yasağı

Maketten satış yasası!

Yeni Tüketici Kanunu, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Tüketici Kanunu kapsamında maketten satış sözleşmesi ile ilgili esaslara yer veriliyor. 


Kanun ile birlikte maketten satış sözleşmesine birtakım kısıtlamalar getiriliyor. Kanun gereğince, yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor.


Ön Ödemeli Konut Satışı

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri

MADDE 40 – (1) Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmedir.


(2) Tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmek zorundadır.


(3) Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamaz.


Şekil...