30 / 04 / 2024

mal rejimi dava dilekçesi

mal rejimi dava dilekçesi

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Elon musk'a milyar dolarlık dava! Bu sefer büyük zarara uğrayabilir 

Ünlü iş insanı Elon Musk, Dogecoin üstünden ponzi uygulamakla suçlanıyor. Dünyanın en varlıklı ikinci kişisi olan Twitter CEO'su, 193 milyar dolarlık bir mal varlığına sahip.  ABD'deki son dava, Musk'a 258 milyar dolarlık bir zarara yol açabilir.

Konut sitesi görevlileri dava açabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi görevlilerinin dava açıp açamayacağını kaleme aldı. Peki konut sitesi görevlileri dava açabilir mi?

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız dava açılabilir!

Posta yazarı Tamer Heper 'Temmuz 2019 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile dairemde oturan kiracı, son 6 aydır kirasını ödemiyor. Kendisine tahliye talepli icra takibi yaptım, borcu bulunmadığına dair itiraz etti. Bu durumda kiracı aleyhine nasıl bir dava açmalıyım?' sorusunu cevapladı.

Yöneticinin kusuru ile zarar eden ev sahipleri dava açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici haksız fiili yüzünden yüklüce bir ceza ödememize sebep oldu. Zarar gören kat maliki olarak, yönetim-anagayrimenkul hesabına ödenmek için paranın tamamına tazminat davası açabilir miyim, hissem oranında şahsım için mi dava açmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Murat Hazinedar'a haksız mal varlığı davası!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyesi Çetin Kırışgil’e haksız mal edindikleri gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil için 8 yıl hapis ve 10 milyon para cezası talep edildi...

Mal paylaşımında geriye dönük dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Dedemin vefatı üzerine babam amcam ve üç kız kardeşi mal paylaşımı yapmış. Kız kardeşlerin çocukları hak talebinde bulunarak geriye dönük dava açacaklarını söylediler. Geriye dönük yaptırım olur mu?' sorusunu yanıtladı

Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava!

Nur Güleç babası Sinan Güleç'e mirasını hizmetçisine bıraktığı için dava açtı. Nur Güleç’in babası hakkında sağlıklı düşünemediğine dair açtığı dava kabul edilmedi.

Manukyan’ın mal varlığına tedbir kararı alındı! 

Genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın mirasının kime kalacağına ilişkin dava bir süredir devam ediyordu. İstanbul 13. Sulh Mahkemesi'nde görülen davada Manukyan'ın mal varlığına tedbir konulmasına karar verildi. 

Evlilik sözleşmesi değil mal rejimi sözleşmesi yapılabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

mal rejimi dava dilekçesi Haberi

mal rejimi dava dilekçesi

Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021!

Medeni Kanun gereğine göre eşler arasında edinilen mallara katılma rejimi uygulanıyor. Ancak eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul etme hakkına da sahip oluyor. 

Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce de yapılabiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor veya değiştirebiliyor.

Mal rejimi sözleşmesi, ancak ayırt etme gücüne sahip olanlar tarafından yapılabiliyor. Küçükler ile kısıtlılar, yasal temsilcilerinin rızasını almak zorunda oluyor. Peki, edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı dava dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. 

Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği...