28 / 04 / 2024

mal rejimi nasıl yapılır

mal rejimi nasıl yapılır

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Mal rejimi sözleşmesi, ancak ayırt etme gücüne sahip olanlar tarafından yapılabilir. Peki, eşler arasında mal rejimi nasıl yapılır?

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan mal ve mülk paylaşımında genelde kardeşler arasında anlaşmazlık çıkar. Peki kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın mal paylaşımı nasıl olacak?

Boşanacaklarını açıklayan Ebru Gündeş ve Reza Zarrab’ın 2010 yılında evlilik sözleşmesi yaptığı ve mal paylaşımında bulunmayacakları ortaya çıktı. PekiEbru Güneş ve Reza Zarrab'ın mal paylaşımı nasıl olacak?

Murisin mal varlığı nasıl öğrenilir?

Kimi zaman mirasçılar, kendisine kalacak mirasın ne kadar olduğunu öğrenmek isteyebiliyor. Peki, murisin mal varlığı nasıl öğrenilir? Murisin mal varlığı nasıl tespit edilir? İşte yanıtı..

Boşanma esnasında mal paylaşımı nasıl nasıl olur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu boşanma esnasında mal paylaşımı nasıl olur? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Boşanma davalarında mal rejimi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, eşler boşanırsa mal rejimi ne olur? Boşanma davalarında mal rejimi nasıl tasfiye edilir?

mal rejimi nasıl yapılır Haberi

mal rejimi nasıl yapılır

Eşler arasında mal rejimi nasıl yapılır?

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Mal rejimi sözleşmesi, ancak ayırt etme gücüne sahip olanlar tarafından yapılabilir. Küçükler ile kısıtlılar, yasal temsilcilerinin rızasını almak zorundadırlar. Peki, eşler arasında mal rejimi nasıl yapılır?


Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Edinilmiş mallara katılma rejimi..

I. Kapsamı

MADDE 218.- Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsar.


II. Edinilmiş mallar

MADDE 219.- Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.


Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum...