24 / 07 / 2024

mal sahibi kiracı hakları

mal sahibi kiracı hakları

Mal sahibi ve kiracı hakları; kiralama işleminde tarafların birbirlerine karşı hak ve sorumluluklarını içeriyor. Bu hak ve sorumlulukların yerine getirilmemesi, uygun davranış sergilenmemesi halinde karşı taraf haklarını hukuki yollardan arayabiliyor...

Ev sahibi kiracı davalarındaki belirsizlik isyan ettirdi! Dava mı açıyoruz, evrene dilek mi diliyoruz belli değil!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni davalar artmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin açtığı tahliye davalarının uzun yıllar sürmesine tepkiler giderek büyüyor. Avukat Elif Görgülü, sosyal medya hesabından 'sistem iflas etti' diyerek isyan etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. Peki ev sahibi kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim? İşte o sorunun yanıtı...

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamadıklarına dikkat çekiyor. Mağdur bir ev sahibi, kiracısının 4 bin TL'ye oturduğunu, ancak kendi evini 15 bin TL'ye kiraya verdiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Allah mal sahiplerine sabır versin' diyen Mert Başaran: 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir'

Ev sahibi kiracı kavgaları her geçen gün giderek artarken Ekonomist Mert Başaran'dan da yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Mert Başaran paylaşımında 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir' ifadelerini kullandı.

Ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

mal sahibi kiracı hakları Haberi

mal sahibi kiracı hakları


Mal sahibi ve kiracı hakları!


Mal sahibi ve kiracı hakları; kiralama işleminde tarafların birbirlerine karşı hak ve sorumluluklarını içeriyor. Bu hak ve sorumlulukların yerine getirilmemesi, uygun davranış sergilenmemesi halinde karşı taraf haklarını hukuki yollardan arayabiliyor. Birbirlerine karşı görev ve sorumlulukları olarak bahsettiğimiz Mal sahibi ve kiracı hakları nı şöyle sıralandırabiliriz: 


Mal sahibi hakları..

- Mal sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konunun düzeltilmesini isteyebiliyor.


- Mal sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor.  Bunlar arasında kiracının kira parasını ödememesi, mal sahibinin veya birinci dereceden yakınlarının o konuta ihtiyacı olması, kiracının eve taşındıktan sonra tahliye taahhüdünü imzalamış olması, evde zorunlu olarak bir tadilat yapılması ve kiraya konu olan evin satılmış olması, yeni mal sahibinin...