29 / 04 / 2024

mal sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder

mal sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

Kira krizine yüzde 25 zam sınırı da çare olmadı! Ev sahibi kiracı davaları patladı!

Fahiş kira artışını önlemek için getirilen yüzde 25’lik sınır, ev sahibi-kiracı kavgalarına da çare olmadı. Birçok ev sahibi yüzde 25’ten çok kira artışı yapıyor.

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi kiracıları istediği zaman evden çıkarabilir mi? Ev sahibinin bu konudaki konumu nedir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların merak ettiği detaylar!

Ev sahibi evi satma bahanesiyle kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahipleri istediği zaman kiracısını evden çıkarabilir mi? Ev sahibi kiracısını nasıl çıkarabilir? İşte bu soruların merak edilen yanıtları!

mal sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder Haberi

mal sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder


Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri!


Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor.


İkincisi; mal sahibinin o eve ihtiyacı olduğu sebebiyle tahliye davalarında ihtiyacın samimi olduğunun kanıtlanması gerekiyor. Eğer bu ihtiyaç doğrultusunda kiracı tahliye edilirse taşınmaz üç yıl süreyle başkalarına kiralanamıyor.


Üçüncüsü; taşınmazı yeni alan mal sahibi içerideki kiracıya satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname göndererek kiracının tahliyesini talep edebiliyor. Ancak bu durumda kiracının 6 ay daha kullanım hakkı bulunuyor. Yine yeni satın alan malik eski kira sözleşmesinin sonunda da 1 ay içerisinde tahliye hakkını kullanabiliyor.


Dördüncüsü; yeniden inşaat ve güçlendirme, onarım sebepleri ile taşınmazın kullanımı imkansız ise mal sahibi tahliye...