03 / 05 / 2024

Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmek gerekir

Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmek gerekir

Mal sahibi olarak bir gayrimenkulünüzü bir emlak ofisi ile çalışarak satmak istediğinizi farz edelim. Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmeliyiz, diye soruyorsanız yanıtı haberimizde...

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Binası yıkılacak olan kiracının hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı olduğum bina için mal sahipleri müteahhit ile anlaşmışlar. Mal sahibi ‘Daireyi 90 gün içinde boşaltmalısınız’ diye mesaj çekti. Kiracı olarak hakkımız nedir? Ne yapmamız gerekir?' sorusunu cevapladı.

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Kirada oturduğu evi kiralayanlar dikkat!

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık olarak oturduğu taşınmazı mal sahibi gibi kiraya veren ya da taşınmadan önce komisyon isteyerek kiraya verenlere taviz vermemeleri gerektiği konusunda uyardı.

1 ayda 27 bin mal sahibi ilan fiyatlarını artırdı!

Salgın sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü, konut kredi faizlerinin düşmesiyle yeniden hareketlendi. Görkem Öğüt, "Bu dönem fırsat olarak görülmeli. Çok yakın bir dönemde bu kredi imkanları bitebilir" dedi.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal sahibi vatandaşların özellikle alım satım yapacakken önemli bir unsur olarak ortaya çıkan rayiç bedel hakkında akıllarda pek çok soru bulunuyor. Peki Rayiç bedeli nedir, ne işe yarar?

2018 Nisan ayı kira artış oranları ne kadar oldu?

Konut ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde mal sahibi tarafından kiracıya senelik zam yapılıyor. Peki bu ay yenilenen sözleşmeler için 2018 Nisan ayı kira artış oranları ne kadar oldu?

Kira gelir beyannameleri için son gün 27 Mart!

30 bin liranın üzerinde kira geliri olan mükellefler için 27 Mart'a kadar beyanname vermek için gerekiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, mal sahibi adına yatırılan tüm kiraların sistemde hazır olarak yer aldığını belirtti.

Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmek gerekir Haberi

Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmek gerekir

Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Satmak istediğiniz bir gayrimenkulünüz varsa ve satış sürecinin daha hızlı olacağını düşünerek bir emlak ofisi ile çalışmak istiyorsanız, mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı hususlar olacaktır. Peki mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmeliyiz diye merak ediyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Mal sahibi olarak emlak ofisi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

* İlk olarak seçeceğiniz firmanın kurumsal olmasına özen gösterin. İşini doğru yapan bir emlak ofisi daha çok tercih edilir. Bu nedenle satış sürecinin hızlı ve doğru gerçekleşmesini istiyorsanız, emlak ofisinin kurumsal olmasına dikkat edin.


* Emlak ofisinin Esnaf Odasına veya İstanbul Ticaret Odasına bağlı olmasına dikkat edin. Olası bir problem karşısında şikayetinizi bildireceğiniz bir kurumun olması, mal sahibine ayrıca bir güven verir.


* Seçeceğiniz emlak ofisinin...