03 / 05 / 2024

mal sahibi olmayan yönetici olabilir mi

mal sahibi olmayan yönetici olabilir mi

Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor. Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?...

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Ev sahibi olmayanlara 200 bin TL nakit desteği! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi!

Ev fiyatlarındaki yükselişle mücadele eden hükümet, ev sahibi olmayan vatandaşlara yönelik büyük bir destek programı başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geri ödemesiz olarak sunulan 200 bin TL nakit desteği, ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyenlere büyük bir fır

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmayan kalmasın! 14 bin TL'niz varsa bu fırsat kaçmaz!

Milli Emlak’tan arsa sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat! 14 bin TL’niz varsa haberimizi okumaya devam etmelisiniz...

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!

Konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası açıklandı. İşte bu konuda merak edilenler!

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut finansman paketinin detayları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca konut finansmanına yönelik detaylar açıklandı. Bakanlık, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği kaydetti.

TOKİ'den 670 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye'de ev sahibi olmayan vatandaşın kalmaması için yoğun mesai harcayan TOKİ Türkiye genelinde ucuz konut satışlarına devam ediyor. Kurum son olarak 670 TL'den konut satışı için düğmeye bastı. 

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

TOKİ dar gelirlileri ev sahibi yapacak!

Dar gelirli ailelerin konut ihtiyaçlarının karşılanması için 2002’den bu yana 850 bine yakın konut üreten TOKİ, ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaş kalmayana kadar tam gaz çalışacak...

mal sahibi olmayan yönetici olabilir mi Haberi

mal sahibi olmayan yönetici olabilir mi


Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre yönetici bağımsız bölüm maliklerinin oyu ile seçiliyor. Bu seçimde de sayı çoğunluğu aranıyor. Şayet yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kiracı yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı bile olmayan dışarıdan birinin yönetici olmasına bir engel bulunmuyor. Böyle bir hüküm konulduğu taktirde sadece kat malikleri yöneticilik yapabiliyor, vekaleten de olsa kat maliki olmayan birisi yöneticilik yapamıyor. 


Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?


Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip oluyor. Ancak vekalet alması, denetçi olmasına yetmiyor. Çünkü denetçi olabilmesi için kat maliki olması şartı bulunuyor.


Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi? sorusuna daha net yanıt için Kat Mülkiyeti Kanunu'nun konuyla...