11 / 05 / 2024

malatya arazi

malatya arazi

Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde yer alan 2 bin dönümlük tarımsal arazinin belediye tarafından imara açıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin yetkililerden açıklamalar geldi.

Malatya Battalgazi'de 3 gayrimenkul satılıyor! İhalesi 3 Kasım'da

Malatya İli Battalgazi Belediye Başkanlığı, Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Çamurlu, Dernek ve Karatepe mahallelerinde yer alan 1 adet arsa, 1 adet arazi ve 1 adet dükkanı satıyor. İşte ayrıntılar...

Malatya'da arazi toplulaştırma kararı!

Malatya'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Malatya'da arazi kavgası: 1 ölü!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada akrabasının av tüfeğiyle ateş ettiği kişi vefat etti.

Malatya'da arazi kavgası: 4 yaralı!

Malatya'da bir grup arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavga sonucunda 4 kişi yaralandı.

Malatya'da arazi kavgası: 1 ölü!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde arazi anlaşmazlığı yaşayan K.T. ile Aziz E. arasında kavga çıktı. Kavgada 1 kişi silahla vurulup öldürüldü.

Malatya’da arazi kavgası: 2 ölü!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonucunda polis memuru Bekir Aybar ile annesi Fatma Aybar, av tüfeğiyle öldürüldü.

Malatya'da arazi kavgası: 1 ölü!

Malatya'da akrabalar arasında çıkan arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. Çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. 

Yeni Malatya Stadyumu bugün açılıyor!

Merkez Battalgazi ilçesinde 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen Yeni Malatya Stadyumu'nun yapımı tamamlandı. 25 bin seyirci kapasiteli stat bugün açılıyor.

Malatya Kuzey Çevreyolu için imar revizyonu gerekiyor!

Karayolları 8.Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Malatya'nın önemli projelerinden olan Kuzey Çevreyolu’nun geçeceği güzergahta arazi toplulaştırma ve imar uygulaması nedeniyle imar plan revizyonu gerektiğini söyledi.

Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi meclise taşındı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi ile ilgili sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Malatya Pütürge'de asfaltlama çalışmaları tamamlandı!

Arazi yapısı dağlık ve yüksek, mahalleleri ise dağınık olan Pütürge’de yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Pütürge’nin önemli grup yollarının büyük kısmında genişletme ve asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu taşınıyor!

Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kararıyla 77 yıl önce kurulduğu alandan taşınıyor. Tecde Mahallesi’nde 333 dönümlük arazi üzerine yer alan merkez, Malatya Belediyesi’ne devredilecek.

Kayseri'de 4 bin metrekarelik askeri arazi yeşil alan olacak!

Kayseri ve Malatya'da iki örnek projeye imza atıldı. Kayseri'de 4 bin metrekarelik askerî arazi, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Malatya'da ise Akoğuz Kışlasına ait 900 dönümlük arazi, mesire alanı olarak kullanılacak...

malatya arazi Haberi

malatya arazi

Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde yer alan 2 bin dönümlük tarımsal arazinin belediye tarafından imara açıldığı ileri sürüldü. Tarımsal arazinin imara açılması sebebiyle 3 bine yakın kayısı ağacının zarar göreceğini dile getiren Soğukpınar Mahallesi muhtarı Mustafa Gökhan, “Belediye, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na giderek tarım arazisi olan yerleri boş alan olarak göstererek buranın imara açılması için müracaatta bulunmuş. Hepimiz Ak Partiliyiz bunlara yıllarca yüzde 95 oy verdik, çalıştık ama bunlar bizim elimizi ayağımızı kestiler” diye konuştu.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Kale İlçe Belediyesi tarafından tarımsal arazilerin imara açılmasına tepki gösteren Soğukpınar Mahallesi muhtarı Mustafa Gökhan, imar kararının meclisten geçirilmemesi için bütün kurumlara talepte bulunduklarını fakat taleplerinin dikkate alınmadığını belirtti. 

Tarımsal alanının imara çevrilmesi kararına CHP Malatya İl...