16 / 06 / 2024

Malatya İnönü kışlaları

Malatya İnönü kışlaları

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının 1. Oturumu bugün Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapıldı.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi kira alacaklarını erteledi!

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerine ait kira alacaklarının ertelenmesine karar verildi.

Malatya’nın deprem eylem planı masaya yatırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısı Malatya’nın deprem eylem planı, riskli ve zemini kötü binalar, çözüm yolları ve deprem anında toplanma alanları masaya yatırıldı.

Malatya Büyükşehir 2019'un ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2019 yılının ilk meclis toplantısında imar ağırlıklı gündem maddelerini konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi bugün toplanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019 yılının ilk toplantısını bugün saat 14:00'de gerçekleştirecek.

Malatya Büyükşehir 2018'in son toplantısını gerçekleştirdi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi 28 arsasını satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5’i Bahçebaşı, 2’si Kavaklıbağ, 1’i Yaka Mahallesinde, 9’u Yeşiltepe ve 11’i de Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 28 gayrimenkulünü ihale ile satışa çıkarıyor. 

Malatya'nın yeni stadı için 10 milyon TL harcandı!

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin süper ligdeki tek temsilcisi olan Evkur Yeni Malatya Spor, ligin ilk yarısını 22 puanla tamamladı. İnşaatında sorunların yaşandığı yeni stadyum, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin fedakâr çalışmalarıyla tamamlandı ve hizmete açıldı.

Malatya'nın yeni stadı 1 yıllığına kiralandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi dün gerçekleştirilen toplantıda yeni stadın 1 yıllığına kiralanması kararlaştırıldı.

Malatya'nın altyapısı sil baştan!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya'nını 39 sokağını sıcak asfaltla kapladı.

Malatya Büyükşehir 39 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 34’ü Malatya’nın en hızlı gelişen Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 39 taşınmazı ihaleyle satışa çıkarıyor. 30 Mart'ta ihaleyle satılacak olan parsel ve dükkan bedellerinin yüzde 40’ı peşin, geri kalan miktarı ise 10 taksitte ödenecek.

Malatya Çöşnük'te sıcak asfalt çalışması başladı!

Malatya Battalgazi'nin Çöşnük Mahallesinde tamamlanan kaldırım çalışmaları sonrası sıcak asfalt çalışması başladı.

Mehmet Önal: Malatya'nın yapı stoku çürük!

Prof. Dr. Mehmet Önal, Malatya'nın yapı stokunun çürük olduğunu söyledi. Önal, olası 5.1 büyüklüğündeki depremin yaklaşık bin civarında binanın hasar görmesine neden olacağını söyledi.

Malatya İnönü kışlaları Haberi

Malatya İnönü kışlaları

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının 1. Oturumu bugün Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.


İnönü-1 ve İnönü-2 kışlalarının devri için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi. Büyükşehir Meclisi, toplantıda çok önemli bir karar aldı. Gündem maddeleri arasında yer alan, Mareşal Fevzi Çakmak Kışlasındaki Askeri hastane alanının Sağlık Bakanlığında kalması şartıyla, İnönü-1 ve İnönü-2 Kışlalarının Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili protokol imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verdi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortak raporu doğrultusunda kabul edilen maddede, “Belirtilen kışlaların kıymet taktir bedeli oranında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu bina, tesis,...