23 / 05 / 2024

malatya restorasyon

malatya restorasyon

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Malatya'daki kerpiç evlerin restorasyonu tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra restorasyon ve güçlendirme çalışmaları yapılan kerpiç evler çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlandı.

Malatya Karakaş Konağı restore edilecek!

Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan Karakaş Konağı, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun olarak restore edilip kullanıma sunulacak.

Malatya Karakaş Konağı restore edilecek!

Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan Karakaş Konağı, hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun olarak restore edilip kullanıma sunulacak.

Tarihi Malatya Kalesi'nin surları restore edildi!

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Malatya Karakaş Konağı restore edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarihi Karakaş Konağı'nı, restore ederek hizmete açacak. Konağın devir işlemleri devam ederken, diğer taraftan hazırlanan restorasyon proje Sivas Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

Malatya'daki tarihi surların restorasyon çalışmaları ne durumda?

Battalgazi ilçesindeki tarihi surlar yeniden yükseliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya Battalgazi surları 3. etap temel atma töreni gerçekleşti!

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki tarihi surların ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında 3’üncü etap temel atma töreni gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucu surlar yüzyıllar öncesindeki ihtişamına yeniden kavuşacak.

Mardin Müzesi'nde ilk restorasyon laboratuvarı!

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, bünyesinde Türkiye 'nin ilk Restorasyon Konservasyon ve Analiz Laboratuvarı kurulan müzenin bir bilim merkezi olarak eğitimin, akademinin, iletişimin de hedeflendiği bir alana dönüştüğünü söyledi

TOKİ Malatya Merkez'de 96 konut yaptıracak!

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) Başkanlığı tarafından Malatya Merkez çamurlu'da  96 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yaptırılacak...

Malatya'daki Battal Gazi'nin evi restore edilecek!

8. yüzyılda Malatya 'nın Battalgazi ilçesinde doğduğu bilinen halk  kahramanı Battal Gazi 'nin Malatya 'nın Battalgazi  ilçesinde yer alan 'Battal Gazi'nin evi restore  ediliyor

Vakıflar'ın en büyük restorasyon çalışmaları bu dönemde!

Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, İstanbul'daki birçok eserin restorasyon kapsamına alındığını belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarihindeki en büyük restorasyon çalışmalarımız bu dönemde yapılıyor" dedi

Türkiye'deki restorasyon çalışmaları doğru mu

Türkiye'de koruma altındaki pek çok kültür varlığı, restorasyon adı altında geri dönüşü olmayan tahribatlara uğruyor. Tarihi eserleri ve taşınmaz kültür mirası zenginliğiyle bilenen ülkemizde eserlerin korunması için yapılanlar dudak uçurtuyor

Malatya'da 10 milyon 400 bin TL'ye satılık mağazalar!

Malatya İl Özel İdaresi, Malatya İli, Merkez İlçesi, Hüseyinbey Mahallesi'nde yer alan Özel İdare İş Merkezi'nin çarşı katlarındaki 31 nolu Z03-A02-102, 34 nolu Z06-104, 35 nolu ZII-107 ve 39 nolu Z16 olan işyerleri hariç bütün işyerlerini satışa sunuyor

malatya restorasyon Haberi

malatya restorasyon

Tarihi kaynaklarda, Roma İmparatoru Trajanus tarafından milattan sonra 98-117 yıllarında yapımına başlandığı, 532 yıllarında İmparator Jüstinianus'un tamamladığı aktarılan, 72 burç ile 13 kapısı olan 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi surlar, zamanla meydana gelen aşınmalar nedeniyle restorasyona alındı.


Surların kalıntıları bulunan 550 metrelik kısmı Malatya'nın Battalgazi Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği koordinesinde aslına uygun restore edilerek ihtişamlı günlerine kavuştu.


Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, eski Malatya olarak bilinen Battalgazi ilçesindeki 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi surların geçmişte ilçenin etrafını çevrelediğini anlattı.


Surların büyük bölümünün geçmiş yıllarda tahrip olduğunu belirten Gürkan, tehdit altındaki tarihi kalenin kültürel miras olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliği ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle...