02 / 05 / 2024

Malazgirt Bulvarının yakınında bulunan gecekondu mahkemeye verildi

Malazgirt Bulvarının yakınında bulunan gecekondu mahkemeye verildi

Başkentte Eskişehir Yolu'nun yükünü büyük ölçüde azaltarak o bölgede trafiği rahatlatan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında bulvarın tam ortasında kalan gecekondu, bir kez daha mahkemelik oldu.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

Wanda Vista İstanbul, Çin basınında heyecan yarattı!

Çinli Wanda Group'un, yurt dışında açtığı ilk oteli Wanda Vista İstanbul, Çin basınında heyecana neden oldu. Wanda Hotels - Resorts'un Çin'deki en güçlü turizm girişimi Wanda Vista'nın ilk yurt dışı projesi otel endüstrisinin geleceğine de umut oldu.

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Fed Başkanı Powell'dan Kovid-19 salgınında ikinci dalga uyarısı!

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, Kovid-19 salgınında ikinci dalga riski olduğunu belirterek, önlem almaya devam edeceklerini, ikinci bir dalganın güveni zedelemesinden endişe duyduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınında tatil trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsü salgını sebebiyle dünyayı etkisi altına alan salgında evlerinden çıkamayanlar yasakların kalkmasıyla birlikte tatil yapmak için uygun yer arayışlarına başladı. Tatil amaçlı olarak, villa tipi konutlar tercih ediliyor. Kiralık villalara talep artışı yaşanıyor...

Koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında 8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. 'Konteyner evler'de konaklama hizmeti verileceği iddia ediliyor...

Salda Gölü'nün taşınan kumları eski yerine alınıyor!

Burdur Yeşilova'da beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla yerine bırakılıyor.

Koronavirüs salgınında kiralar ödenmezse ne olur? 

Kira sözleşmesindeki maddelere göre kiracı kirasını ödemekle yükümlü. Koronavirüs salgını sebebiyle kiracı kirayı zamanında ödemezse ne olur? İşte koronavirüs salgınında kira ödemeleri... 

Kıbrıs'ın imar planlarında sona gelindi!

İçişleri Bakanı Baybars, Belediye Başkanları ile son aşamayı değerlenirdi. Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin sona gelindiğini söyledi.

Kalyon, İstanbul havalimanı yakınlarında proje yapacak!

Kalyon Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Konut geliştiriciliğine devam edeceğiz. 2021'de başlamayı planladığımız İstanbul Havalimanı yakınlarında karma kullanımlı bir proje için şimdiden çalışmalara başladık" dedi...

İstanbul Havalimanı Polonya'nın Merkez Havalimanı'na ilham oluyor!

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Wild, İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısının, Varşova yakınlarında inşa edilecek Merkez Havalimanı için ilham verici olduğunu söyledi.

Kim Kardashian'ın ‘evsiz kubbeleri’ yıkıldı!

Kanye West ve eşi Kim Kardashian'ın yaşadığı Calabasas bölgesinde evinin yakınında evsizler için inşa ettirdiği kubbeli binalar, gerekli inşaat izinlerinin alınmadığı nedeniyle yıkımı gerçekleşti.

Malazgirt Bulvarının yakınında bulunan gecekondu mahkemeye verildi Haberi

Malazgirt Bulvarının yakınında bulunan gecekondu mahkemeye verildi

Anadolu Bulvarı'nın Eskişehir yolu ile kesiştiği noktadan başlayarak ODTÜ yanından, 100. Yıl Mahallesi içinden geçerek Konya Yolu'nu köprülü kavşakla üstten aşıp Öveçler'e kadar duraksamadan 4 kilometre boyunca seyreden araçlar, burada 1071 Malazgirt Bulvarı'nın tam ortasında önlerini bir duvarla kesen gecekondu nedeniyle ara sokaklara dağılarak veya tek araçlık geçiş noktasından geçmeye çalışarak büyük sıkıntı yaşıyorlar. 


7 yıldır çözülemiyor 

Gecekondu kaldırılabilmiş olsaydı Anadolu Bulvarı'ndan, Eskişehir Yolu istikametinden gelen araçlar hızlı ve sorunsuz bir şekilde, alt ve üst geçitlerden Dikmen'e geçip oradan da Dikmen Vadisi üzerinde yapılan yeni çelik köprüden Çankaya Yıldız ve Turan Güneş Bulvarı'na ulaşabilecekti. İşte 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kesiminde yolun tam ortasında kalan gecekondu sorunu, tüm uzlaşma arayışlarına ve hukuksal mücadeleye rağmen tam 7 yıldır çözülemedi. 


Bilirkişi 'Bu yol gerekli' diyor

Gecekondu...