07 / 05 / 2024

Maliye vergi yüzsüzleri listesi

Maliye vergi yüzsüzleri listesi

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükelleflerini açıkladı. Vergi yüzsüzleri listesinin ilk sırasında İmar Bankası Eski Genel Müdürü Hilmi Başaran yer aldı. Listede 14 bin 247 kişi ve kuruluş bulunuyor.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

20 yıl sonra enflasyon muhasebesi yeniden uygulanacak! Bu uygulama vergi matrahlarını etkileyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de 20 yıl aradan sonra enflasyon muhasebesinin ikinci kez uygulanacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, 2024 ve sonraki yıllar için vergi matrahını etkileyecek sonuçlar doğuracak. Peki enflasyon muhasebesi nedir ve sonuçları nelerdir? İşte detaylar…

2024’te vergi yükü tabana daha fazla yayılacak! Vergiler yüzde 73,5 artacak!

2024-2026 OVP’de sıkı para politikası ile tüketimin baskılanması hedeflenirken, 2024 bütçesinde tüketimden alınacak dolaylı vergilerin payı artacak. 2023’ün tamamında 4 trilyon 270 milyar vergi hedeflenirken, 2024 hedefi 7 trilyon 407,7 milyar lira olarak belirlendi.

Arabası olanlar resmen vergi yükü altında ezilecek! Tam 1 trilyon TL vergi ödenecek!

Gelecek yıl vatandaşın vergi yükü daha da ağırlaşacak. 2024’te arabası olanlardan ÖTV, MTV ve akaryakıt vergilerinden KDV hariç 1 trilyon lirayı aşkın vergi alınacak.

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Vergi yükü yüzde 71,5 oranında artış gösterdi!

İlk altı ayda 1,6 trilyon lira olan toplam vergi gelirinin, ikinci yarıda 1,8 trilyonu tüketimden olmak üzere toplam 2,7 trilyon liraya ulaşması öngörülüyor.

Vergisiz akıllı telefon fiyatları ne kadar? Telefonlardan ne kadar vergi alınıyor?

Türk Lirası'nın değer kaybı ve vergi yükü, teknoloji ürünlerinin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vergisiz bir telefonun fiyatı tahmini olarak ne kadar olabilir? İşte ayrıntılar... 

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Zamlarla 30 liraya dayanan motorinden ne kadar vergi alınıyor? İşte yanıtı

Son dönemde dolar kuru ve brent petrolün varil fiyatının artmasıyla Türkiye'de akaryakıt fiyatları resmen zirve yaptı. Ancak bu zamların yanında bir de vergi yükü de arttı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı GES Projesini duyurdu! 15 Haziran'da başlayacak GES nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolar kuruna ilişkin adımlar atılacağını açıklamıştı. Bakanlık 'Akşam saatlerinde açıklayacağız' dediği projeyle ilgili ilk bilgileri paylaştı. Buna göre Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi için talep toplanacak. İşte detaylar...

Maliye vergi yüzsüzleri listesi Haberi

Maliye vergi yüzsüzleri listesi

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükellefleri açıkladı. Devlete toplam 14 bin 247 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor.


Maliye Bakanlığı, 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olanlar ile vergi ve ceza tarhiyatları kesinleşenleri, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden kamuoyuna duyurdu.


Devlete toplam 14 bin 247 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor.  Listenin ilk sırasında 839,4 milyon liralık borç ile Hilmi Başaran yer aldı.


İlk 100'de yer alanların borcu ve cezası 15 milyar 18 milyon 646 bin lira


Listede sadece ilk 100'de yer alanların borcu ve cezası 15 milyar 18 milyon 646 bin lira oldu.  


İlk 10'da İmarbank'ın şubelerinin yanı sıra, İMARBANK OFFSHORE LİMİTED ŞİRKETİ,...