02 / 05 / 2024

Maliyetler yükseldi konuta zam yolda

Maliyetler yükseldi konuta zam yolda

EKONOMİ Gündemi' programına konuk olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut satın almayı düşünenlere bazı tavsiyelerde bulundu. Ağaoğlu, konut fiyatlarında artış yaşanacağını belirtti.

Gayrimenkul sermaye iradı faal mükellef sayısı Mayıs'ta yükseldi!

Türkiye'de faal vergi mükellefi sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak, 10 milyon 170 bin 478'e çıktı. Gayrimenkul sermaye iradı faal mükellef sayısı 1 milyon 708 bin 382'den 1 milyon 832 bin 163'e yükseldi.

Türkiye'deki tabiat parkı sayısı 208'e yükseldi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gaziantep'te koruma statüsü verilerek ilan edilen 2 yeni tabiat parkıyla Türkiye'deki tabiat parkı sayısının 208'e yükseldiği bildirildi.

Alternatif turizm tesisi sayısı 2016'da 56'ya yükseldi!

Antalya'da alternatif turizm hizmeti veren Şah İnn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, geçtiğimiz sene 5 olan alternatif tesisin bu yıl 56'ya yükseldiğini ve rekabetin daha ciddileştiğini belirtti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde kampüs sayısı 18'e yükseldi!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) kuruluşu onaylanan 4 yeni fakülteyle birlikte fakülte sayısı 18'e yükseldi. Artan fakülte sayısı Aydın'ın ve ADÜ'nün marka değerini yükseltmeye devam edecek.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün yayımladığı verilere göre, konut fiyatları 2015'in dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 2,9 ve Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 3,8 yükseldi.

Esenler'de konut fiyatları 500 bin TL'ye yükseldi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, dünyanın en büylük kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını anlattı. Göksu, eskiden 70-80 bin lira olan ev fiyatlarının şimdi 500 bin liraya yükseldiğini kaydetti.

Site ve apartman aidatları yüzde 30 yükseldi!

Site ve apartman giderleri için daire başına ödenen ücretler yüzde 20 ile yüzde 30 arasında yükseldi. Bu durum mesken sakinlerini rahatsız etti. Özellikle toplu konutlarda, sitelerde yasayanlar, yükselen fiyatlardan daha çok rahatsız.

BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi!

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Aykaç: “BİM olarak yüzde 20 hedefini aşarak yüzde 21 büyüdük. Ciromuzu 17,4 milyar Türk lirasına çıkardık. Yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 30 bini aştı” dedi.

Almanya'da inşaat üretimi Ocak'ta yüzde 7 yükseldi!

Almanya'da sanayi üretimi yılın ilk ayında beklentilerin oldukça üzerine çıkarak aylık ve yıllık bazda yüzde 3,3 arttı. Almanya'da, ocak ayında enerji üretimi yüzde 0,1, inşaat üretimi de yüzde 7 yükseldi.

Konut kredi faizleri 2011 seviyelerine yükseldi!

Konut sektörü 2016'ya büyük beklentilerle girerken, satışlarda önemli rol oynayan kredi maliyetleri sektörün iyimser havasını desteklemiyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre bankaların konut kredilerinde ortalama yıllık faiz yüzde 14.47'ye yükseldi.

Emlak alanların oranı yüzde 3’e yükseldi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

Topkapı-Ataköy bölgesinde metrekare fiyatları yükseldi!

İstanbul'un yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Topkapı-Ataköy bölgesinde konut metrekare fiyatları 15 bin liraya kadar yükseldi. Bölge yabancı yatırımcının da hedefinde.

Konut faizleri 2015 yılı içinde 1.10 bandına yükseldi!

2015'e yüzde 0.85 ile başlayan konut faizleri yıl içinde 1.10 bandına yükseldi. Aylık faiz oranı artışı 25 baz puanı bulurken, tüketici 100 bin için 21 bin TL fark ödeyecek.

Maliyetler yükseldi konuta zam yolda Haberi

Maliyetler yükseldi konuta zam yolda

EKONOMİ Gündemi' programına konuk olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut satın almayı düşünenlere bazı tavsiyelerde bulundu. Konut fiyatlarında önümüzdeki günlerde yüzde 15-20'ye yakın bir fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu belirten Ağaoğlu, şunları söyledi: "Maliyetlerde inanılmaz bir artış var. Müteahhitler bunu fiyatlarına yansıtmadılar. Kârlarında fedakarlık yapıyorlar, ikinci yarıda saüşların artmasıyla bu maliyet artışlarım kısmen fiyatlarına yansıtmaya başlayacaklar. Önümüzdeki günlerde yüzde 15-20'ye yakın fiyat artışı kaçınılmaz duruyor, insanlar ödeyebilecekleri şartlarda yer bulurlarsa muhakkak alsın. Şimdi tam alım...