28 / 04 / 2024

Malkarada okullar güçlendiriliyor

Malkarada okullar güçlendiriliyor

Malkara'da 2000 yılından önce yapılan 3 okulda depreme karşı güçlendirme çalışmaları başladı.

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeni ile 1 Nisan 2024'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı açıkladı: Okullar tatil edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Okullar açılırken anne babalara müjde geldi! Başvuran kazançlı çıkacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos!

Okulların açılmasına sayılı günler kala birçok banka peş peşe okul ve kırtasiye harcamaları konusunda kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Bu doğrultuda, Garanti BBWA da yeni bir kampanya hazırlayarak eğitim harcamalarında peşin fiyatına +2 taksit imkânı sunacağını duyurdu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 karneler ne zaman verilecek, yaz tatili iptal mi? 2023 MEB okulların kapanış tarihi!

2022-2023 öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimine göre, okulların kapanacağı tarih ve karnelerin öğrencilerle buluşacağı zaman dilimi merak ediliyor. Peki, 2022-2023 okullar ne zaman kapanıyor?

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Öğretmenler idari izinli sayılacak mı?

Seçimin ertesi günü yani 29 Mayıs 2023 pazartesi günü okulların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Çocuklar 29 Mayıs'ta okula gidecek mi, öğretmenler idari izinli sayılacak mı? İşte detaylar...

29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? Seçimin 2.turundan sonra okullar açık mı?

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden sonra okullar açık olacak mı? 29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, değil mi? İşte detaylar!

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandığa gidecek. Peki, Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? İşte detaylar

Öğrenciler dikkat; Okullar ne zaman yaz tatiline girecek? Tarih değişti mi?

Deprem sonrası okullar iki hafta tatil edilmişti. Ayrıca seçimler nedeniyle de öğrenciler fazladan birer gün daha tatil kullandılar. Peki bu durum yaz tatiline yansıyacak mı? Yaz tatili süresi kısalacak mı? İşte detaylar...

Malkarada okullar güçlendiriliyor Haberi

Malkarada okullar güçlendiriliyor

Tekirdağ Valiliği tarafından 2014 yılında  il genelinde  bulunan ve 2000 yılından önce inşa edilen okulların tamamının deprem etütleri yapılmış, depreme dayanıklı olmayan okulların, depreme dayanıklı hale getirilmeleri için ön çalışmalar başlatılmıştı. 


Bu çalışmaların neticesinde Malkara'da bulunan Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malkara Mesleki Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) ile İş Eğitim Merkezi'nde  deprem güçlendirme çalışmaları başladı. 


Temmuz ayı sonu ve ağustos ayı sonlarında başlanan güçlendirme çalışmalarının yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu okullardaki hizmetlerin Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi ile Atatürk Ortaokulunda verileceğini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinin de geçici olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında verileceğini...