30 / 04 / 2024

Maltepe dolgu alanları

Maltepe dolgu alanları

İstanbul Maltepe sahilindeki dolgu alanının imar planında yeşil alan olarak görünen yerlerde tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar başladı.

Maltepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Maltepe ilçesi, E-5 Kuzeyi - E5 - Güneyi - Dragos - Esenkent Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Rize'de dolgu alanlarındaki binalarda yıkım tehlikesi!

Gürcistan'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Karadeniz'in 4'üncü derece deprem riski bölgesinden 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesiyle gözler bölgede dolgu alanındaki binalara çevrildi.

İstanbul’da dolgu alanlar 2.55 kilometreye ulaştı!

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı!

İstanbul Boğazı’ında yer kazanma çalışmaları nedeniyle başlatılan dolgu alanlarıyla ilgili düzenlemeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı.

Maltepe E-5 Güneyi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe E-5 Güneyi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Maltepe E-5 Kuzeyi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe E-5 Kuzeyi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Maltepe Esenkent nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe ilçesi Esenkent nazım imar planında turizm tesis alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Maltepe Dragos Kentsel Yenileme Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi, Dragos Kentsel Yenileme Proje Alanı Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı askıda...

Maltepe dolgu alanları Haberi

Maltepe dolgu alanları

İstanbul Maltepe sahilindeki dolgu alanının imar planında yeşil alan olarak görünen yerlerde tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar başladı. Kuzey Anadolu Fay Hattı'na çok yakın olmasına rağmen bütün itirazlara rağmen doldurulan Maltepe'deki devasa alandaki üç ayrı noktada yapımı süren inşaatların kaçak olduğu iddia ediliyor. Söz konusu inşaatların yapıldığı yere ve yapılma usulüne değinen Mimarlar Odası Anadolu 2. Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, yapıyla ilgili açık bilgilerin yer aldığı tabelaların olmadığını dolayısıyla inşaatların kaçak olduğunu vurguladı. Konu hakkında hukuki girişimde bulunacaklarını dile getirdi. Alanda denetim yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olduğunu ifade eden Maltepe Belediyesi ise dolgu alanı üzerinde İBB izin vermeden etkinlik bile yapamadıklarını dile getirdi.


Esin Köymen, “İnşaatların tabelasının olmaması ruhsatsız olması anlamına geliyor.” diyerek ruhsat verilen yapıların...