13 / 05 / 2024

maltepe Feyzullah Efendi Çeşmesi

maltepe Feyzullah Efendi Çeşmesi

Maltepe'de 287 yıl önce yaptırılan tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi, restore edilerek hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

MRÇ Metal İnşaat Hafriyat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MRÇ Metal İnşaat Hafriyat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Meriç tarafından 10 bin TL sermaye ile 19 Ağustos'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi'nde kuruldu.

İz Trafik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İz Trafik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Kervan ve Furkan Eryiğit ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Şehit Hikmet Alp Caddesi'nde kuruldu.

Beril Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beril Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Didem Yurttaş tarafından 30 bin TL sermaye ile 1 Şubat'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Serap Caddesi, Tuna Apartmanı'nda kuruldu.

Adatepe Sahilada Maltepe adres!

Adatepe Sahilada Maltepe adres bilgilerine göre proje İstanbul Maltepe Feyzullah Mahallesi'nde yer alıyor. Kapıcıoğlu İnşaat imzası taşıyan projede teslimlerin 2017 yılının sonunda gerçekleşmesi planlanıyor.

Maltepe Sahilada ulaşım adresi!

Maltepe Sahilada ulaşım adresi kapsamında proje İstanbul Maltepe Feyzullah Mahallesi'nde bulunuyor. 290 adet daireden oluşan proje 25 katlı 2 blok halinde hayata geçiriliyor.

ZTK Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZTK Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tuncay Küçük tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Ocak'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

Ganioğlu İnşaat Taahhüt İthalat - İhracat Turizm Seyahat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ganioğlu İnşaat Taahhüt İthalat - İhracat Turizm Seyahat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Hasan Şengel tarafından 50 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Maltepe Sahilada adres!

Maltepe Sahilada adres bilgileri kapsamında proje, Maltepe Adatepe Feyzullah Mahallesi'nde yer alıyor. Kapıcıoğlu İnşaat imzası taşıyan proje 25 katlı 2 blok halinde yükseliyor.

Maltepe Lunapark'ı 46 milyon TL'ye özelleştirildi!

İstanbul Maltepe, Feyzullah Mahallesi'nde bulunan Maltepe Lunapark alanı 46 milyon TL'ye özelleştirildi. Özelleştirme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Hiv Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hiv Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Sevda Güneş tarafından 200 bin TL sermaye ile 27 Ekim 'de İstanbul, Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Bağdat Caddesi 'nde kuruldu.

2K Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2K Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Niyazi Nuri Külahlı tarafından 100 bin TL sermaye ile 1 Ekim'de Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Bağdat Caddesi, Adatepe İş Merkezi'nde kuruldu.

Maltepe'deki 3 asırlık çeşme restore edildi!

Maltepe'de 287 yıl önce yaptırılan tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi, restore edilerek hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı.

maltepe Feyzullah Efendi Çeşmesi Haberi

maltepe Feyzullah Efendi Çeşmesi

Maltepe'de 287 yıl önce yaptırılan tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi, restore edilerek hizmete açıldı. Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yalı Mahallesi İskele Yolu Meydanı yanında 1728'de Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan tarihi çeşmede, kaybolan su yataklarının açığa çıkarılması, onarımı, dış cephe ve iç kısım temizliği gibi çalışmalar yapıldı.


Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı. Çeşmenin etrafı duvarı da travertenle kaplandı.


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihine sahip çıktıklarını belirterek, "Gelecek kuşaklara taşımak için tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Bu kapsamda Maltepe'nin tarihinde önemli bir yer tutan Feyzullah Efendi'nin yaptırdığı çeşmeyi de aslına uygun olarak restore ettik" değerlendirmesini yaptı.


Feyzullah Efendi Çeşmesi

Feyzullah Efendi tarafından 1728'de yaptırılan tarihi çeşmede, Kayışdağı'ndan gelen su künkler aracılığıyla toplanıyor, bu şekilde...