30 / 04 / 2024

Maltepedeki dolgu alanları

Maltepedeki dolgu alanları

İstanbul Maltepe sahilindeki dolgu alanının imar planında yeşil alan olarak görünen yerlerde tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar başladı.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Rize'de dolgu alanlarındaki binalarda yıkım tehlikesi!

Gürcistan'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Karadeniz'in 4'üncü derece deprem riski bölgesinden 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesiyle gözler bölgede dolgu alanındaki binalara çevrildi.

İstanbul’da dolgu alanlar 2.55 kilometreye ulaştı!

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı!

İstanbul Boğazı’ında yer kazanma çalışmaları nedeniyle başlatılan dolgu alanlarıyla ilgili düzenlemeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı.

Artvin Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda çalışmalar tam gaz!

Arhavi Sahil dolgu alanında bir süre önce yapımına başlanan spor alanlarının inşa çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Futbol sahası, tenis kortları, voleybol sahaları ile bölge şimdiden adından söz ettirirken, bölgede son olarak tribünlerin koltuk montajları yapılıyor.

Danıştay, dolgu alanlarının üçüncü kişilere devredilmesini iptal etti!

Danıştay 8’inci Dairesi, belediyelerin inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarını döktükleri dolgu alanlarının üçüncü kişi veya şirketlere devredilmesi uygulamasını iptal etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.

Bursa sahillerinin dolgu alanları düzenlendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla Gemlik’ten Mudanya’ya, Karacabey’den İznik gölüne kadar tüm sahil bandı yaz sezonuna hazır hale getirildi.

Şile sahili doldurulup meydan inşa edilecek!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de 90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine 8.5 milyon liraya liman ve meydan projesi yapılacak.

İstanbul'a bir dolgu meydan daha geliyor!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.

Halkalı'da çöp dolgu alanları yerleşime açıldı!

1,5 milyon m2’lik alanı kaplayan bölgede 15 yıldır çok katlı binalar yükseliyor. Büyükşehir’in “jeolojik yerleşime uygunluk” kriterlerine göre çöp dolgu alanlarının yerleşime açılması doğru değil. Ancak, inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor.

Maltepedeki dolgu alanları Haberi

Maltepedeki dolgu alanları

İstanbul Maltepe sahilindeki dolgu alanının imar planında yeşil alan olarak görünen yerlerde tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar başladı. Kuzey Anadolu Fay Hattı'na çok yakın olmasına rağmen bütün itirazlara rağmen doldurulan Maltepe'deki devasa alandaki üç ayrı noktada yapımı süren inşaatların kaçak olduğu iddia ediliyor. Söz konusu inşaatların yapıldığı yere ve yapılma usulüne değinen Mimarlar Odası Anadolu 2. Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, yapıyla ilgili açık bilgilerin yer aldığı tabelaların olmadığını dolayısıyla inşaatların kaçak olduğunu vurguladı. Konu hakkında hukuki girişimde bulunacaklarını dile getirdi. Alanda denetim yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olduğunu ifade eden Maltepe Belediyesi ise dolgu alanı üzerinde İBB izin vermeden etkinlik bile yapamadıklarını dile getirdi.


Esin Köymen, “İnşaatların tabelasının olmaması ruhsatsız olması anlamına geliyor.” diyerek ruhsat verilen yapıların...