30 / 04 / 2024

mamak ta kentsel dönüşüm

mamak ta kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mamak Belediyesi'nce düzenlenen kentsel dönüşüm yıkım töreninde, kentsel dönüşümü halkla karşılıklı anlaşma, hoşgörü, talep, rıza ve gönüllülüğe dayalı yürütmek istediklerini belirtti...

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hayrettin Güngör, Kurtlar ve Saçaklızade'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Mamak'ta mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı!

Ankara Mamak'ta inşa edilen mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı. Konakların yakın zamanda ilçe halkının hizmetine sunulması bekleniyor. 

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 519 Adet Konut İnşaatı ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Mamak'ta 11.3 milyon TL'ye icradan satılık 5 arsa!

Ankara 22. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara Mamak'ta yer alan toplam beş adet arsayı 11 milyon 306 bin 863 TL'ye icradan satıyor...

TOKİ İstanbul ve Ankara'da dönüşüme başladı!

İstanbul’da Esenler ve Üsküdar ile Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek konutların temeli atıldı. Önemli dönüşüm projeleri arasında bulunan yerleşim alanlarında toplam 62 bin 309 konut aşamalı olarak yenilenecek…

Mamak'a 548 konut yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mamak’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutların temelini attı. Kurum, proje alanına 1800 ağaç diktiklerini de açıkladı.

TOKİ Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Sağlıksız ve afetlere karşı riskli alanları yaşanılabilir alanlara dönüştüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Mamak'ta Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projelerine hızla devam ediyor.

Mamak'ta 4 yılda 78 bin 697 konut satıldı!

İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, Mamak'ta 2015-2018 döneminde 4 yılda toplam 78 bin 697 konut satışı yapıldığını açıkladı.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm'de 9 bin 200 hak sahibine müjde!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Mamak’ta kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını bekleyen 9 bin 200 hak sahibine müjdeyi verdi. Özhaseki, evlerin kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

mamak ta kentsel dönüşüm Haberi

mamak ta kentsel dönüşüm


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Gezi Parkı'yla, ODTÜ'den yol geçecek bahanesiyle bizim önümüzü kesemezsiniz. Ağaç dikmede, yeşillendirmede, hepsinde Avrupa ile yarışıyoruz" dedi.


Bayraktar, Mamak Belediyesince düzenlenen kentsel dönüşüm yıkım töreninde, kentsel dönüşümü halkla karşılıklı anlaşma, hoşgörü, talep, rıza ve gönüllülüğe dayalı yürütmek istediklerini belirtti.


Yüzde 2-3 anlaşamayanların çıkabileceğini, bunun da normal olduğunu dile getiren Bayraktar, vatandaşın kentsel dönüşümü, belediye, TOKİ ve müteahhitler aracılığıyla ya da bizzat kendisinin yapabileceğini anlattı.


Mamak'taki projenin Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'ndan önce başlatıldığını anımsatan Bayraktar, "Yeni kanun vatandaşlara yeni haklar verdi. Bunları vatandaşlarımızın lehine kullanacağız. Daha evvelden anlaşma yapıldığı için kira yardımı, proje yardımı, harçlardan muafiyet gibi hususlar yoktu. Şimdi Mamak Belediye Başkanı durumu bana anlattı. Tabiki burada da kira yardımı yapacağız, kiranızı vereceğiz. Bin...