29 / 04 / 2024

mamak ta yıkım töreni

mamak ta yıkım töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mamak Belediyesi'nce düzenlenen kentsel dönüşüm yıkım töreninde, kentsel dönüşümü halkla karşılıklı anlaşma, hoşgörü, talep, rıza ve gönüllülüğe dayalı yürütmek istediklerini belirtti...

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Erdem Nitelikli Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Nitelikli Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta  bin TL sermaye bedeli ile Fadime Erdem tarafından kuruldu. 

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Mirzaoğlu Yıkım Hafriyat İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mirzaoğlu Yıkım Hafriyat İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Taşın tarafından kuruldu.

Samet Hafriyat İnşaat Yıkım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Samet Hafriyat İnşaat Yıkım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 4 milyon TL sermaye bedeli ile Tanju Özyiğit tarafından kuruldu.

Özcan Yıkım Hafriyat Ve Nakliyat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Yıkım Hafriyat Ve Nakliyat Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Emrah Özcan ve Ergün Özcan ortaklığında kuruldu.

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

mamak ta yıkım töreni Haberi

mamak ta yıkım töreni


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Gezi Parkı'yla, ODTÜ'den yol geçecek bahanesiyle bizim önümüzü kesemezsiniz. Ağaç dikmede, yeşillendirmede, hepsinde Avrupa ile yarışıyoruz" dedi.


Bayraktar, Mamak Belediyesince düzenlenen kentsel dönüşüm yıkım töreninde, kentsel dönüşümü halkla karşılıklı anlaşma, hoşgörü, talep, rıza ve gönüllülüğe dayalı yürütmek istediklerini belirtti.


Yüzde 2-3 anlaşamayanların çıkabileceğini, bunun da normal olduğunu dile getiren Bayraktar, vatandaşın kentsel dönüşümü, belediye, TOKİ ve müteahhitler aracılığıyla ya da bizzat kendisinin yapabileceğini anlattı.


Mamak'taki projenin Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'ndan önce başlatıldığını anımsatan Bayraktar, "Yeni kanun vatandaşlara yeni haklar verdi. Bunları vatandaşlarımızın lehine kullanacağız. Daha evvelden anlaşma yapıldığı için kira yardımı, proje yardımı, harçlardan muafiyet gibi hususlar yoktu. Şimdi Mamak Belediye Başkanı durumu bana anlattı. Tabiki burada da kira yardımı yapacağız, kiranızı vereceğiz. Bin...