02 / 05 / 2024

manisa 54 yıllık bina yıkımı

manisa 54 yıllık bina yıkımı

Manisa'da 54 yıllık üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Belediyenin Deprem Etüd Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, yapılan çalışmalar sonucunda merkezdeki 99 binanın daha risk altında olduğunu söyledi

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşkına çevirdi.

Manisa'daki 551 yıllık Paşa Camii kapatıldı!

Manisa'da meydana gelen depremlerin ardından Akhisar'da merkezinde bulunduğu 551 yıllık Paşa Camisi'nin minaresinde çatlaklar meydana geldi.

Saruhanlı'da 70 yıllık taş bina sağlık merkezi oldu!

Manisa Saruhanlı Belediyesi tarafından Alibeyli mahallesinde bir süredir atıl vaziyette olan 70 yıllık taş binanın yenilenerek aile sağlığı merkezine dönüştürüldü.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Manisa Saruhanlı'da 60 yıllık arazi sorunu çözülüyor!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bin vatandaşı ilgilendiren 60 yıllık arazi sorununun çözümü için hazırlanan kanun teklifi torba yasaya eklendi.

Manisa İmrenler'in 40 yıllık altyapı sorunu tarih oldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçede yürüttüğü altyapı işlemleri kapsamında, Demirci’ye bağlı İmrenler Mahallesi’nin 40 yıllık sorunlu kanalizasyon ve içme suyu hattını yenileme çalışmalarına başladı.

Manisa Salihli'deki 60 yıllık cezaevi yıkılıyor!

Manisa'nın Salihli ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 60 yıllık cezaevinin yıkımına başlandı.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Manisa Gökçeören'in 40 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nin yenilenecek olan 40 yıllık altyapısı için proje çalışmalarına başladı.

Manisa Hatunköy'ün 50 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’nın Hatunköy Mahallesi’nin 50 yıllık kanalizasyon altyapı hattını tamamen yeniliyor.

manisa 54 yıllık bina yıkımı Haberi

manisa 54 yıllık bina yıkımı

Manisa'da 54 yıllık üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm kapsamında devlet desteğiyle yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Belediyenin Deprem Etüd Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, yapılan çalışmalar sonucunda merkezdeki 99 binanın daha risk altında olduğunu söyledi 


ÖZEL BANKADAN KREDİ 

Manisa'daki Sakarya Mahallesi Seyfettin bey Caddesi'nde, 1960 yılında inşa edilen üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldı. 

Binanın, dönüşüm uygulamasından yararlanılarak, devlet desteği ile yeniden yapılacağı belirtildi. Özel bir bankadan alınan kredi ile yeni haline kavuşacak olan yapının, bir yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi. Bina sahibi Ömer Ufuk ise evinin yıkılışını yaşlı gözlerle izledi. 


100 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Manisa Belediyesi Deprem Etüd l Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, kentsel 9 dönüşüm kapsamında belediyeye yaklaşık 100 kişinin başvurduğunu, yıkımı yapılan...