09 / 05 / 2024

manisa bina yıkımları

manisa bina yıkımları

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Göktaşlı Mahallesi Murat Caddesi'nde, bitişiğinde başlayan inşaat nedeniyle yan yatan 5 katlı bina yıkılacak, güvenlik nedeniyle boşaltılan binanın temeline yapılan güçlendirme çalışması da işe yaramadı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Manisa Büyükşehir spor yatırımlarında hız kesmiyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da hayata geçirdiği dev yatırımlarla, sporda tesisleşmede kente adeta altın çağını yaşatıyor.

Bina yıkımlarında yapılan asbest incelemeleri mecliste!

Bina yıkımlarında asbest yönünden inceleme yapılıp yapılmadığına ve asbestli olduğu saptanan binalar meclis gündeminde taşındı..

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karakoyun Köprülü Kavşak projesi için yıkımlar başladı.

Adana Kent Meydanı Projesi’nde yıkımların yüzde 70'i tamamlandı!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Kent Meydanı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelendirilen proje kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandı.

Trabzon Çömlekçi 2. Etap'ta 16 bina yıkıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ta 16 bina yıkıldı.

manisa bina yıkımları Haberi

manisa bina yıkımları


Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Göktaşlı Mahallesi Murat Caddesi'nde, bitişiğinde başlayan inşaat nedeniyle yan yatan 5 katlı bina yıkılacak. Halen vinç desteğiyle ayakta durmaya çalışan ve güvenlik nedeniyle boşaltılan binanın temeline yapılan güçlendirme çalışması da işe yaramadı. Yüklenici Nag İnşaat Firması ise temeline zarar verdiği binayı 600 bin lira bedelle satın aldı. Şehzadeler Belediyesi'nden yıkım kararı alındı ancak firma, çatıdaki baz istasyonları yüzünden binayı yıkamadı. Firma yetkilisi Ayhan Divrik, "Sorumluların bir an önce gelerek baz istasyonlarını sökmelerini istiyoruz. Kendi inşaatımızı da yapamıyoruz. Ustalarımız bekliyor. Zararımız büyük" diye konuştu.




Yeni...