30 / 04 / 2024

Manisa cami yenileme

Manisa cami yenileme

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve toprak kayması nedeniyle bir bölümü yerin altında kalan tarihi Gülgün Hatun Dere Mescidi için restorasyon çalışmaları başlatıldı

TOKİ Manisa Salihli'de 150 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa, Salihli, Durasıllı Mahallesi 150 Adet Konut , 10 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 26 Nisan tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Manisa Salihli 150 konut ihalesi 26 Nisan'da!

Manisa İli, Salihli İlçesi, Durasıllı Mahallesi 150 Adet Konut , 10 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 26 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TOKİ Manisa Şehzadeler 396 konut ihalesi bugün!

Manisa İli, Şehzadeler İlçesi 396 Adet Konut 14 Adet dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 396 yeni konut müjdesi!

Manisa İli, Şehzadeler İlçesi 396 Adet Konut 14 Adet dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 396 yeni konut!

Manisa İli, Şehzadeler İlçesi 396 Adet Konut 14 Adet dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 4 Aralık 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ Yozgat Cephe Yenileme İnşaatı ihalesi yarın!

Yozgat İli, Merkez İlçesi, Büyük Cami Etrafı Kentsel Tasarım İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ve Sarraflar Caddesi Cephe Yenileme İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Manisa'daki depremde hasar gören cami minarelerine kontrollü yıkım!

Manisa Akhisar'da 22 Ocak'ta yaşanan depremde hasar gören 2 caminin minaresi, kontrollü şekilde yıkıldı...

Manisa’daki depremde metruk bina çöktü, cami ve okul hasar gördü!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde metruk bir evin çöktüğü, bir minare ve okulun hasar gördüğü tespit edildi.

TOKİ Manisa Gördes 200 konut ihalesi yarın!

Manisa İli Gördes İlçesi Atatürk Mahallesi 200 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Manisa Gördes 200 konut ihalesi 9 Ocak'ta!

Manisa İli Gördes İlçesi Atatürk Mahallesi 200 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 9 Ocak 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Manisa Rahmi Erdil Evi restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’daki tarihi Rahmi Erdil Evi’ndeki yenileme çalışmalarına devam ediyor. 

Manisa Asmacık Cami’nin temeli atıldı!

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Asmacık Mahallesi yeni bir camiye daha kavuşuyor. İş adamı Polat Yağcı’nın desteğiyle inşa edilecek olan cami için temel atma töreni düzenlendi. 

Manisa cami yenileme Haberi

Manisa cami yenileme

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve toprak kayması nedeniyle bir bölümü yerin altında kalan tarihi Gülgün Hatun Dere Mescidi için restorasyon çalışmaları başlatıldı. Bir yıl sürecek olan restorasyon çalışmasıyla, 642 yıllık tarihi geçmişe sahip mescit, tekrar ayağa kaldırılacak. Manisa'da 1375 yılında Saruhanoğlu Beyliği döneminde İshak Çelebi'nin eşi Gülgün Hatun'un yaptırdığı Dere Mescidi, yaşanan toprak kaymalarından dolayı bir kısmı yer altında kalarak günümüze kadar ayakta durdu. 642 yıl önce yapılan Gülgün Hatun Dere Mescidi için Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından restorasyon kararı verildi. Uzun yıllardır ibadete açık olan mescidin restorasyonu 414 bin liraya ihale edildi. Restorasyonu 1 yıl içinde tamamlanması planlanan tarihi yapıda restorasyon çalışmaları başladı. Toprak kayması nedeniyle yol seviyesinin 2 metre altında kalan bina, yeniden aslına...