28 / 04 / 2024

manisa deprem

manisa deprem

Manisa merkezli depremler sonrasında Şehzadeler ilçesinde 7 katlı bir apartmanda büyük hasar meydana geldi. Derin çatlaklar sonucunda binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Manisa’daki depremde metruk bina çöktü, cami ve okul hasar gördü!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde metruk bir evin çöktüğü, bir minare ve okulun hasar gördüğü tespit edildi.

Prof. Dr. Ömer Alptekin'den korkutan deprem uyarısı!

Elazığ, Manisa ve Akdeniz’de yaşanan depremlerin sonrasında Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ömer Alptekin yaptığı açıklamada uyarılarda bulunarak son durumları değerlendirdi.

Manisa Saruhanlı'daki yapılar depremde hasar gördü!

Manisa’da arka arkaya meydana gelen depremlerin ardından Saruhanlı’da da bazı yerleşim yerleri, okul ve camiler hasar gördü

Manisa’daki binalar depreme ne kadar dayanıklı?

40 gündür Akhisar ve çevresinde meydana gelen 1000’den fazla depremin vatandaşları tedirgin ettiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Manisa’daki binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu sordu.

Şener Üşümezsoy: Şehirleşmede dikkatli davranamadık!

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Manisa'nın Akhisar ilçesi ile ilgili "Şehirleşmede dikkatli davranamadık. Zemini de sağlam olmayan Akhisar'daki yapılaşma kriterlerinde bu konu dikkate alınmalıdır" dedi.

Manisa'da 3.9 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 02.18 'de merkez üssü Demirci ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin bugün saat 04.15'te meydana geldiğini söyledi. Merkez üssü Karaahmetli Köyü olan yerin 14.1 kilometre derinliğindeki deprem yörede hissedildi.

Manisa 19 Mayıs Stadı'na deprem onayı verildi!

Manisa İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'un ve PTT 1. Lig'de Manisaspor'un kullandığı 19 Mayıs Stadı'nda maç oynanması için onay verdiği bildirildi...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Son dakika az önce deprem oldu! Manisa'da korkutan deprem! 

Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklaması yaptı. Manisa’nın Bakır-Kırkağaç ilçesinde saat 16.37’de 3,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem 5 kilometre derinlikte oldu.

Son Dakika! Balıkesir'de şiddetli iki deprem art arda meydana geldi: AFAD'dan ilk açıklama

Son dakika haberine göre Balıkesir'de saat 02:00 sularında iki şiddetli deprem meydana geldi. Depremlerin şiddeti açıklandı. AFAD, depremle ilgili Türkiye'ye ilk bilgileri paylaştı. Son depremler Bursa, Manisa, İzmir ve İstanbul'da hissedildi. İşte detaylar..

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Önceki yıl Manisa'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Yeni konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

TMMOB'dan Manisa deprem raporu: 42 mahalle fay üzerinde!

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Manisa’nın diri fay hattı üzerinde bulunduğu belirtilen raporunda acilen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda master planlarının hazırlanmasının öneminin de altı çizildi. 

İzmir'deki deprem Manisa'da bir binada çatlaklar oluşturdu! Bina tahliye edildi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar oluşan apartman boşaltıldı.

Manisa'da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmasığını belirtti...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Manisa'da 4.5 - 5.0 şiddetinde deprem olabilir!

Manisa'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu. 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından Akhisar ve Kırkağaç'ta hasar gören evleri inceleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "4.5 - 5.0 şiddetinde depremler olabilir" dedi...

Manisa’nın 2 bin yıllık deprem gerçeği! 

Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde bulunan Aigai Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, milattan sonra 17 yılında meydana gelen büyük depreme yönelik yazıtlar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin, "Milattan sonra 17 depremini ‘Batı Anadolu'nun başına gelmiş en büyük felaket' olarak isimlendiriliyor."

Ünlü Profesör Hasan Sözbilir'den korkutan deprem uyarısı!

Manisa’da 22 Ocak’ta başlayan ve o tarihten sonra peş peşe meydana gelen depremler, bölgede yaşayanları tedirgin etti. Fay hatlarının aktif olduğu bölgede artçı şokların süreceği tahmin ediliyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, deprem aktivitesinin devam edebileceğini belirtti...

Manisa'da deprem sonrası hasarlı binalarda çatlaklar arttı! 

Manisa Kırkağaç'ta dün akşam meydana gelen 5.2’lik depremde halk sokağa döküldü. 22 Ocak’ta yaşanan 5.4 büyüklüğündeki depremde hafif hasarlanan binalarda çatlaklar çoğaldı...

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa’da kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu hazırlandı. Bu kapsamda Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu için yıkım kararı alındı.

manisa deprem Haberi

manisa deprem

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Çarşı Mahallesi Murat Caddesinde 1992'de inşa edilen Uzun apartmanında deprem sonrasında gerçekleşen hasar tespit çalışmalarında ağır hasar olduğu ortaya çıktı.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün teknik inceleme raporunda binanın yıkılacak derecede tehlike arz ettiği belirtildi. Şehzadeler Belediyesi de binada 10 gün içinde güçlendirme çalışması yapılmasını belirten bir yazı göndererek, gerekli çalışmanın yapılmaması halinde apartmanın tahliye edileceğini bildirdi.

APARTMANI BOŞALTMAYA BAŞLADILAR

Şubat ayınıdan bu yana binada bulunan çatlak ve kaymaların giderek arttığını ve tehlike oluşturduğundan bahseden apartman sakinleri can güvenlikleri açısından tahliye kararını olumlu bulduklarını, ancak bunca insanın tahliye kararının deprem kapsamında yapılmaması nedeniyle mağdur edildiğini açıkladı.

“7 KATLI BİNAYI 2 KATA İNDİRİYORLAR”

Binanın bulunduğu alanın arkasında bulunan Çeşnigir Cami’nin çevresinin açılması projesinde 7 katlı olan binalarının...