02 / 05 / 2024

Manisa hazarlı binalar

Manisa hazarlı binalar

Manisa Valiliği, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı'da ve Soma'da hasar tespiti çalışması yapıldığını açıkladı. 68 mahallede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 4 ilçede toplam 275 ağır hasarlı bina tespit edildi...

Manisa'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Manisa'da bulunan binaların depreme dayanıklılıklarının denetimi ve olası bir depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Büyükşehir Belediyesi taşınıyor! 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ocak ayında Manisa Prime'daki yeni hizmet binalarına taşınacaklarını dile getirdi. 

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa’da kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu hazırlandı. Bu kapsamda Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu için yıkım kararı alındı.

Manisa'da depremden hasar gören binalar yıkılıyor!

Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde bir haftada yaşanan iki depremin sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor...

Manisa Kula'da yeni hizmet binaları yükselecek!

Kula Belediye Meclisi, 2016 yılının son toplantısını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Tosun, 2017 yılında hizmetlerin giderek artacağının müjdesini vererek gelecek yılda Kula’da yeni hizmet binalarının yükseleceğini ve dev yatırımların yapılacağını söyledi.

Manisa Akhisar yatırımları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Gölmarmara ve Akhisar ilçelerinde yer alan hizmet binalarını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Manisa'daki binalar depreme dayanıklı mı?

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu Manisa İli'nin ilçelerinde ve ülke genelinde binaların depreme dayanıklılığının belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa’daki binalar depreme ne kadar dayanıklı?

40 gündür Akhisar ve çevresinde meydana gelen 1000’den fazla depremin vatandaşları tedirgin ettiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Manisa’daki binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu sordu.

Manisa Akhisar'daki binalar dayanıksız zemin üzerinde uyarısı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Kerem Kadir Oğuz, Manisa Akhisar'da yaşanan sarsıntıların kuzeybatı-güneydoğu doğrultulu bir hat boyunca yoğunlaştığına dikkati çekip, bunun buradaki fay hattının bir kısmının hareket ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Manisa'da binaların depreme dayanıklılığı ölçülmeli!

AKUT Manisa İl Temsilcisi Özcan "Manisa'da hala yaşadığı konutun depreme dayanıklı olup olmadığını bilmeyenler var. Manisalı vatandaşlarımız binaların depreme dayanıklılığını ölçtürmeli." açıklamasında bulundu.

Manisa kentsel dönüşümünde binaların zemin etütleri iyi yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Manisa İl Temsilcisi Kerem Oğuz, Manisa'da kentsel dönüşümle birlikte binaların zemin etütlerinin daha iyi yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Manisa'daki 50 yıllık binaların ömrü doldu!

Manisa'da 50 yıl önce yapılan betonarme yapıların ömrünün dolduğunu kaydeden Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, "Vatandaşın kendi canını tehlikeye sokacak binada oturmasını devlet istemiyor" dedi.

Manisa'da tarihi binalar yeniden canlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte Kurşunlu Han ve Cumhuriyet Hamamı civarında devam eden sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceledi.

Manisa hazarlı binalar Haberi

Manisa hazarlı binalar

Manisa Valiliği, 4 ilçede hasar tespiti çalışması yaptı. Valilikten gelen yazılı açıklamada, Manisa, Denizli, İzmir Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerine bağlı ekiplerle, toplam 68 mahallede hasar tespit çalışması yapıldığı bildirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada, yapılan hasar tespit çalışmalarında Kırkağaç'ta 268 az, 123 ağır hasarlı, Akhisar'da 318 az, 151 ağır hasarlı, Saruhanlı'da 2 az hasarlı, Soma'da 8 az, 1 ağır hasarlı konut olduğu belirtildi.

Ağır hasar gören Karakurt Mahallesi Vahdet, Karabörklü ve Akifakı camilerinin de aralarında yer aldığı 7 yapının yıkımının gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, yıkım çalışmalarına devam edildiği ifade edildi. 

Açıklamada, depremde evi oturulamayacak şekilde hasarlanan 201 vatandaşın Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirildiği belirtildi. 

Ayrıca depremden zarar gören vatandaşların geçici barınmalarına ilişkin çalışmalar, ayni ve nakdi yardımların da Valilik...