18 / 05 / 2024

manisa İmar Bilgi Sistemi nasıl kullanılır

manisa İmar Bilgi Sistemi nasıl kullanılır

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında İmar Bilgi Sistemi’ni geliştiren Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.

Manisa Akhisar'daki imar planı çalışması tam gaz devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı üzerinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Manisa Akgedik’te 5 bin 500 konutluk bloklar yükseliyor!

Manisa Yunusemre Belediyesi ile TOKİ ortaklığıyla sürdürülen 5 bin 500 konutluk 'Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Manisa Demirci OSB tamamlanıyor!

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Ahmet Deniz’i ziyaret ederek ilçede 800 dönümlük alanda kurulacak olan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi aktardı.

Manisa Sarıgöl yatırımları devam edecek!

İlçelerde görev yapan personel buluşmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Sarıgöl ilçesini ziyaret etti. Heyet, Sarıgöl’e yapılan yatırımların devam edeceğini söyledi.

Ekspert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Ekspert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selami Balcı tarafından kuruldu.

Manisa Sarıgöl'ün imar planları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl için hazırlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Sarıgöl Revizyon İmar Planlarını masaya yatırdı.

Manisa Büyükşehir'de e-imar dönemi başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde e-imar dönemi başladı. Büyükşehir'de İmar Bilgi Sistemi kurulması çalışmaları tamamlanarak belediyenin resmi web sitesinde halka açıldı

Manisa Kula Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Manisa'da yapılması planlanan Kula Devlet Hastanesi projesinin tamamlandığı duyuruldu. AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, bina ile ilgili bilgi verdi.

Manisa Muradiye'nin imar planları askıya çıkarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Yunusemre Muradiye Mahallesi’nin 1/5000’lik İmar Planları askıya çıkardı.

Manisa Muradiye'nin 1/5000’lik İmar Planları askıda!

Manisa Büyükşehir tarafından Muradiye Mahallesinin 1/5000’lik İmar Planları askıya çıkarıldı. İmar planları 31 Mart-30 Nisan tarihleri arasında askıda kalacak.

manisa İmar Bilgi Sistemi nasıl kullanılır Haberi

manisa İmar Bilgi Sistemi nasıl kullanılır

İmar Bilgi Sistemi’nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personeller katıldı. Projenin ayrıntılarından bahseden Bilgi İşlem Daire Başkanı Memiş, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak Manisa’da tüm verileri tek çatı altında toplama noktasında yenilikler yaptığını belirterek, “Bu proje doğrultusunda Numarataj Bilgi Sistemini hayata geçirmiştik. Daha sonra Takbis adını verdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi hayata geçti. Bu sistemlere ek olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda İmar Bilgi Sistemi’ni aktif hale getiriyoruz” dedi. Teknolojik gelişmelerin ışığında kurum olarak kendi alt yapılarını oluşturduklarının altını çizen Memiş, “İmar Bilgi Sistemi ile doğru olan bilgiye en kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz....