13 / 05 / 2024

manisa İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu

manisa İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu

Manisa Belediyesi olarak kaçak yapıyla mücadelede yüzde 90'a ulaşan bir başarı yakaladıklarını hatırlatan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, ilçe belediyelerine kaçak yapılara göz yummamaları konusunda uyarıda bulundu.

Manisa Demirci ve Gördes için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Demirci ve Gördes ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

TOKİ Manisa Akhisar ve Kırkağaç ilköğretim okulu ihalesi yarın!

Manisa İli Akhisar İlçesi Efendi Mah. 16 Derslik Zübeyde Hanım Okulu, Kırkağaç İlçesi Şair Eşref Mah. 24 Derslik Edip Bayat Okulu ve Turgutlu İlçesi Turgutlar Mah. 32 Derslik Samiye Nuri Sevil Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Manisa Salihli ve Turgutlu'da yapılan yol çalışması TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Salihli ve Turgutlu ilçeleri arasında yapılan yol çalışmasını meclis gündemine taşıdı..

Manisa Muradiye'nin imar planları askıya çıkarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Yunusemre Muradiye Mahallesi’nin 1/5000’lik İmar Planları askıya çıkardı.

Manisa Beyoba ve Sazoba’ya asfalt müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Beyoba ve Sazoba’yı Akhisar-Gölmarmara karayoluna bağlayan yolda sıcak asfalt çalışması. Toplamda 10 kilometrelik alanı kapsayan çalışmalar 20 gün içerisinde tamamlanacak.

Yunusemre ve Şehzadeler için imar toplantısı yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, DSİ (Devlet Su İşleri) 2. Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunarak imar çalışmaları hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

Manisa Matdere ve Yaraşlı'ya yeni yol yatırımları!

Ahmetli ilçesi Matdere ve Yaraşlı Mahallelerinde, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü kilit parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Yenilenen yollar, mahallelere hem güzellik, hem de konfor kattı.

Manisa Sarıgöl'e yeni imar planı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u ziyaret etti. Sarıgöl’e yeni imar planı için bir araya gelen başkanlara 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarına yönelik yüklenici firma tarafından sunum yapıldı.

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıl durumda bulunan Şehzadeler ilçesindeki Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif hale getirdi.

Manisa Selendi ve Kula arasına asfalt!

İl genelinde yürüttüğü asfalt çalışmaları ile yolları yenileyen ve konforlu hale getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ile Kula arasında kalan ve eski yol olarak bilinen bölgedeki sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa Tirkeş'in altyapısı sil baştan!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Saruhanlı’nın Tirkeş Mahallesi’nde hızla devam eden altyapı çalışmalarını inceleyerek muhtar ve vatandaşlarla sohbet etti.

Manisa Ahmetli, büyükşehirle prestij kazandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, vatandaşlara Büyükşehir farkını yaşatıyor.

manisa İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu Haberi

manisa İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu

Gelişen sanayisiyle göç alan ve hızla büyüyen Manisa'da, hızlı nüfus artışı sonucu ortaya çıkan kaçak yapılaşma konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerini uyardı. Manisa Belediyesi olarak 2009-2014 hizmet döneminde vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla diyalog içerisinde hareket ederek, kaçak yapılaşmaya mahal vermeden önüne geçtiklerini hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, 5216 sayılı kanun kapsamında Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte, kaçak yapılaşmayla mücadelenin ilçe belediyelerine geçtiğini, ancak geçen sürede bu konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadığını gördüklerini söyledi.


İlçe belediyeleri göz yummamalı

İlçe belediyelerinin kaçak yapılaşmalara göz yummaması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, "Geçtiğimiz dönemde oluşturduğumuz ekipler ve haftalık yaptığımız kontrollerle bu tür yapılaşmayı daha ortaya çıkmadan önlemiş oluyorduk. Vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarımızla da diyalog kurarak, kaçak yapılarla mücadele konusunda...