28 / 04 / 2024

manisa kentsel dönüşüm son durum

manisa kentsel dönüşüm son durum

Manisa'da 50 yıl önce yapılan betonarme yapıların ömrünün dolduğunu kaydeden Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, "Vatandaşın kendi canını tehlikeye sokacak binada oturmasını devlet istemiyor" dedi.

Manisa TSO'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Semineri’ düzenlendi. Mehdi Hasanzade, kentsel dönüşüm yasasının getirdiği yeni düzenlemeleri ve yasanın uygulamasında ortaya çıkacak fırsatlar ve risklerin değerlendirmesini yaptı.

Manisa'daki dönüşümde bin 595 riskli bina yıkıldı!

MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli bina olduğu tespit ettikleri 2 bin 234 yapıdan 1595’ini yıktıklarını söyledi.

Manisa'da bin 500 konut yıkıldı!

MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli bina olduğu tespit edilen 1948 yapıdan 1500'ünün yıkıldığını bildirdi.

Manisa'da bin 236 riskli bina yıkıldı!

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, riskli alan ve riskli yapı çalışmalarının sürdüğünü belirterek, kentte tespit edilen bin 730 riskli yapıdan bin 236'nın yıkıldığını bildirdi.

Manisa Hafsa Sultan Kentsel Dönüşüm projesi ne zaman başlayacak?

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hafsa Sultan Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel yenileme projesi damga vurdu. Projenin Haziran ayında karara bağlanması bekleniyor.

Recai Berber: Manisa’da kentsel dönüşümü başlatıyoruz!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa’nın kentsel dönüşüm hamlesini Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına yapılacak 6 bin konutun temelini atarak başlatacaklarını söyledi.

Manisa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Romanlar Gecesi etkinliğinde Roman vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Recai Berber, Manisa'da imar ve konut hamlesinin başlatıldığını söyledi.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2022 senesinde gerçekleştirilen ilk Belediye Meclisi toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklama yaptı.

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

Kentsel dönüşüm Manisa için hayati projedir!

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, ilçe genelinde kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün önemi arttı!

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkan Adayı Çerçi, ''Başta TOKİ çalışmalarımız olmak üzere kentsel dönüşüm, yeni sanayi sitesi projemiz olmak üzere önemli mesafeler aldık'' diyerek hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Manisa Yunusemre'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bakanlık onayları alınan Mutlu ve Lalapaşa mahallesinde vatandaşlar ile buluşup projenin önemini anlattı. 

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm ihalesi Ocak'ta!

Modern bir kent kurmak için yoğun çaba harcayan Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi için ihale düzenliyor. Projede ilk kazmanın Mart ayında vurulacağı açıklandı.

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm ofisi hizmete açıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm ofisi de hizmete açıldı.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Manisa Yunusemre'deki iki mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşümle ilgili Laleli ve Mesir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği kuruldu. 

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Yunusemre Belediyesi, 4 mahallede kullanım ömrünü tamamlayan konutları yenilemeyi, kentin merkezini oluşturmayı planladığı kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalara devam ediyor. 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni yasa çıkacak!

Manisa Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'na katılan Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümle krizin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini ve bununla ilgili yeni bir yasa hazırladıklarını söyledi.

Manisa'da 5 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Manisa'da kentsel dönüşüm projeleri hızlanıyor. Manisa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

manisa kentsel dönüşüm son durum Haberi

manisa kentsel dönüşüm son durum

MANİSA'DA betonarme binalar yaklaşık 50 yıl önce yapılmaya başlandı. Bu yapılarını hem özelliği hem de ömürleri doldu. Manisa'daki binaların yaklaşık yüzde 80'i eski yapılardan oluşuyor. 


Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Solmaz, devletin Türkiye genelinde eski yapılarla ilgili bir araştırma yaparken, riskli yapıların dönüştürülmesiyle ilgili 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanununu çıkardığını söyledi. Bu kanun çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların tespiti için özel kuruluşlara dağıtım yapıldığını belirten Solmaz, "Özel kuruluşların yetkisi riskli yapı tespitidir. Yani parsel bazında risk analizi yapılır. Yapı riskli bulunduğu takdirde de yıkımı gerçekleştirilir. Bazı muafiyetler, bazı avantajlarla yeni, yapılar yapılması öngörülür. 


Belediyelerin yapacağı da kanun kapsamında riskli alandır. Riskli alanlar ise ada bazında komple bir mahallenin değil de ada bazındaki binaların komple yıkılması yerine...