03 / 05 / 2024

Manisa Mareşal Fevzi Çakmak Deresi beton

Manisa Mareşal Fevzi Çakmak Deresi beton

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Deresi’nde yaptığı temizlik çalışmasının ardından, uzun süreli çözüm amacıyla dere tabanını betonla kapladı.

Manisa Akhisar'daki imar planı çalışması tam gaz devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı üzerinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Güngören Mareşal Çakmak ve Gençosman Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi, 3 ada, 15, 16 parseller ile 4 ada, 1, 2, 3 parsellerin Konut Alanından Park Alanına alınması ve Gençosman Mahallesi 1/5000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Manisa'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Manisa'da bulunan binaların depreme dayanıklılıklarının denetimi ve olası bir depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Prime'da çalışmalar tamamlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentte hayata geçen Manisa Prime Projesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Ergün, projede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. 

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi 1/5000 ölçekli plan askıya çıktı! 

Güngören ilçesi, Mareşal Çakmak Mahallesi, 7770, 7772, 7774 parseller, 3 ada, 15, 16 parseller, 4 ada, 1, 2 ve 3 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Murat Kurum: Manisa'da hasar tespit çalışmaları başlıyor!

Manisa'da bugün yaşanan depreme ilişkin konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hamdolsun can kaybımız söz konusu değil, yaralımız yok. Bakanlığımızın ilgili ekipleri hemen olay yerine intikali gerçekleştiriyorlar ve hasar tespit çalışmalarına başlıyorlar" dedi.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Manisa Yunuskent 2'nci etapta çalışmalar hızlandı!

Manisa Yunusemre Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen dev toplu konut hamlesinin 2'nci etabında çalışmalar hızlandı.

Eyüpsultan Yol ve Kavşak Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Güzeltepe Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Kesişimi Yol ve Kavşak Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Anadolu Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid'in emriyle 1892 yılında Mareşal Asaf Paşa tarafından inşa edilen Anadolu Hamidiye Tabyaları, restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Yunusemre kültür merkezinde inşaat sürüyor!

Yunusemre Belediyesi’nin Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hayata geçirdiği kültür ve taziye evinde inşaat çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. 

Manisa Mareşal Fevzi Çakmak Deresi beton Haberi

Manisa Mareşal Fevzi Çakmak Deresi beton


MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gerçekleştirdiği dere temizlik çalışmalarıyla ilçe ve mahalleleri daha yaşanabilir hale getiriyor. MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan derede yaptığı temizliğin ardından, dere tabanını betonla kaplayarak kalıcı çözüm geliştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan işlemle, derenin temizliğinin daha uzun süre korunması amacıyla ıslahlı derenin 400 metre uzunluğundaki kısmın tabanına beton döküldü. Dere yatağında gerçekleştirilen çalışma sayesinde dere, çamur ve balçık halindeki görüntüsünden kurtarılarak, kirlilikten kaynaklanan kötü koku ve sinek oluşumunun da önüne geçişmiş oldu. Hijyenik ve estetik koşulları iyileştirilen derede kışın meydana gelebilecek su taşkın tehlikesi de MASKİ’nin yaptığı çalışmayla ortadan kaldırıldı.



Manisa Büyükşehir...