14 / 05 / 2024

manisa müzeleri

manisa müzeleri

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel, Kültür Bakanlığı tarafından onayı verilen Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesinin 2 ay içinde yapımına başlanabileceğini belirtti.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Manisa Müzesi turizm faaliyetlerini canlandıracak!

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesinde bulunan binlerce eser yeni müzenin tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açılacağı günü bekliyor. Paha biçilemeyen birçok eserin yer aldığı Manisa'da yen müzenin açılmasıyla turizm faaliyetlerinin de canlanması planlanıyor.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Manisa heyetinden Bolu'ya kentsel dönüşüm ziyareti!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TOKİ ve kentsel dönüşüm projelerini yerinde görmek üzere kente gelen Manisa heyetini misafir etti.

Manisa Turgutlu'ya 3 yeni itfaiye müfrezesi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, il genelinde programa aldığı itfaiye müfrezesi yatırımlarına devam ediyor. Belediye şimdi de Turgutlu'ya 3 yeni müfreze inşa edecek

Manisa'ya yatırım müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Muhtarlar Derneği'nin organizasyonuyla, Yunusemreli Mahalle Muhtarları ile buluştu. Toplantıda yatırım ve projelerden bahsedildi.

Manisa Akhisar'a 12,5 milyonluk yatırım!

Sık sık mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, mahallelerin ihtiyaçlarını birinci ağızdan dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Akhisar'a 12 milyon 500 bin liralık yatırım yapılacağını söyledi.

Manisa Turgutlu'ya 55 milyon TL'lik yatırım!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı açıklamada MASKİ’nin ilçedeki çalışmalarına da değinerek, ilçeye 55 milyon değerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

Manisa'nin imar sorununa ortak çözüm!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Manisa'daki imar planlarının hayata geçirilmesi için Ankara’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlenecek toplantıya katılacak.

manisa müzeleri Haberi

manisa müzeleri

Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin 2 ay içinde yapımına başlanabileceği belirtildi.


Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karayel gazetecilere yaptığı açıklamalarda müze projesinin bakanlık tarafından onayladığını hatırlatarak, ihale sürecinin başlaması için alandaki malzemelerin alınmasını beklediklerini kaydetti. 


Müzenin, Yunusemre Belediyesi hizmet binasının bulunduğu bahçede işadamı İsmail Akçura tarafından inşaa edileceğini hatırlatan Karayel, "Müzenin yapılacağı arsa özel idareye aitti. Arsanın içinde depolar var. O depolar büyükşehir belediyesine geçtiği için çalışmalar devam ediyor. Boşaltma işlemi bittikten sonra bizde arsayı İsmail Akçura’ya tahsis ederek inşaatın ilk adımları atılacak. 2 ay gibi bir sürede başlayabiliriz. Binanın her yeri aynı düzende olmayacak. Tek katlı ve iki katlı olacak. Bakanlık teşhir tanzim projelerini İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne havalesini yaptık. Bunu ihale yoluyla tamamlayacak. Bu inşaatın...