03 / 05 / 2024

Manisa restorasyon çalışmaları

Manisa restorasyon çalışmaları

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Alaşehir'de yer alan Bakkal Şükrü Evi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona geldi.

Manisa'da tarihi yapılar restore ediliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor." dedi.

Manisa Beyler Evi restore ediliyor!

Beyler Evi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, dış cephe ile ilgili düzenlemenin sonuna geldiklerini, iç kısımdaki el işlerinin ise uzman görüşü alınarak orijinaline uygun yapılacağını söyledi

Faik Burakgazi :Mersin Tarihi Kent Merkezi canlandırılmalı!

Akdeniz Kent Konseyi, Yürütme Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Konsey Kadın Meclisinin faaliyetleri ve Engelliler Meclisinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında yapacağı çalışmaları da görüştü.

Manisa'da restorasyon çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Gülgün Hatun Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Yılmaz Gençoğlu “Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi doku canlandırılacak” dedi.

Manisa'da tarihi eserlerdeki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, İzmir 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerini Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda kabul etti. Tarihi eserlerdeki restorasyon çalışmaları incelendi.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Anadolu ve Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin sembolik yapılarından Anadolu ve Rumeli,Hisarları'nda restorasyon çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Manisa restorasyon çalışmaları Haberi

Manisa restorasyon çalışmaları

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, ilçede 18. Yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalabilmeyi başaran Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmaları kapsamında Dr. Aristi Evi’ni de restore ediyor.

Kula Belediyesi'nde yer alan habere göre 2015'te Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan tarihi konak Dr. Aristi Evi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin ortak girişimleri ile restore ediliyor. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Manisa Kula’nın geçmişine sahip çıkmak amacıyla başlatılan restore çalışmaları kapsamında şimdiye kadar Zeynep Onbaşı ve Beyler Evi’ni restore eden Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Essanlar Evi, Ali Kutlu Evi ve Dr. Aristi Evi’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Tarihi Kula Evleri’nde başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte son zamanlarda artan turist ziyaret sayısını daha da artırmak ve ilçenin...