13 / 05 / 2024

Manisa tarihi cami

Manisa tarihi cami

Manisa'da meydana gelen depremlerin ardından Akhisar'da merkezinde bulunduğu 551 yıllık Paşa Camisi'nin minaresinde çatlaklar meydana geldi.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik alt gelir projesinde yer alan 50 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Manisa tarihi Hacı Hasan Camisi restorasyonunda sona geliniyor!

Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Vakıflardan buranın yeniden restore edilip, sağlam hale getirilmesi hususunda destek istedik. Desteği aldık ama inşaat safhasında birtakım şansızlıklar yaşamıştık. Artık hepsinin sonuna geldik" diye konuştu...

Ordu'daki tarihi cami restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi restore ediyor.

Manisa tarihi cami Haberi

Manisa tarihi cami

Manisa'da yaşanan depremler sonrasında Akhisar ilçe merkezinde bulunan 551 yıllık Paşa Camisi'nin minaresinde çatlaklar yaşandı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Manisa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonrasında hazırlanan raporda minarede bulunan çatlakların tehlikeye nedeniyle belirlenerek cami geçici bir süre ibadete kapatıldı. 

Caminin minaresinin yer aldığı tarafta bulunan Zühre Tunalı Parkı ve çevresi de demir bariyerlerle kapatılıp tedbir alındı.