04 / 05 / 2024

manisa yıkım

manisa yıkım

Manisa merkezli depremler sonrasında Şehzadeler ilçesinde 7 katlı bir apartmanda büyük hasar meydana geldi. Derin çatlaklar sonucunda binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Manisa’daki depremde metruk bina çöktü, cami ve okul hasar gördü!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde metruk bir evin çöktüğü, bir minare ve okulun hasar gördüğü tespit edildi.

Manisa'da depremde hasar gören binalar yıkılıyor!

Peş peşe yaşanan depremlerle sarsılan Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinin bağlı mahallelerinde, depremde ağır hasar gören yapıların yıkımı sürüyor.

Manisa'da yıkılma tehlikesi bulunan bina boşaltıldı!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çatlakların oluştuğu riskli 3 katlı bir bina yapılan incelemelerin ardından tahliye edildi.

Alaşehir'deki enkazı kaldırılmayan binalar tehlike oluşturuyor!

Manisa Alaşehir'de ait alanı ilan edildiği için yıkılan ve enkazı kaldırılmayan binalar tehlike oluşturuyor

Sarıgöl'de önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan 52 yıl boyunca eğitim ve öğretim sunan ve önünden hareketli fay hattı geçtiği tespit edilen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımı başladı.

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa’da kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu hazırlandı. Bu kapsamda Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu için yıkım kararı alındı.

Manisa Şehzadeler'de yıkım!

Manisa Şehzadeler'deki Çeşnigir Camisinin etrafında kamulaştırma yapılan alanda yıkım çalışması gerçekleşti. Çeşnigir Camisinin de tarihi dokusu da gün yüzüne çıktı.

Manisa Yeni Bedesten Çarşısı için yıkım başladı!

Manisa'nın Salihli ilçesinde eski kamyon garajının bulunduğu alana yapılacak olan Modern Pazaryeri, Yer Altı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı inşaat alanı içerisinde kalacak olan, iş yerlerinin yıkımına yüklenici firma tarafından başlandı.

Manisa Şehzadeler'deki yıkım ada bazında olmalı!

Manisa'da Şehzadeler İlçesi Murat Caddesi üzerindeki 5 katlı bina, yanındaki binanın temel kazma çalışmaları sırasında hasar gördü. Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, bu sıkıntının önüne geçmek için tek çarenin ada bazında yıkım olduğunu söyledi.

Manisa Kula'da bina yıkım işlemleri devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kula ilçe merkezinde Orhan Acar binasıyla başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hafta sonu da çevredeki binaların yıkımıyla devam etti.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi için yıkım çalışmaları başladı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Manisa’ya kazandıracağı Manisa Atıksu Arıtma Tesisi projesinin ilk etabı olarak şehrin ihtiyaçlarını karşılamayan eski tesisinin yıkım çalışmaları başladı

Manisa Sarıgöl Anadolu Lisesinin yıkımına başlandı!

Sarıgöl Anadolu Lisesi binasına verilen çürük raporu sonrası alınan yıkım kararına başlandı. İhale sonrası 60 yıllık eski binanın yıkım işini alan firma binayı yıkmaya başladı.

Manisa genelinde riskli yapıların yıkımı başladı!

Manisa genelinde 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında riskli ilan edilen binaların yıkımı başladı. Bu kapsamda 458 binadan 118' i yıkıldı...

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

manisa yıkım Haberi

manisa yıkım

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Çarşı Mahallesi Murat Caddesinde 1992'de inşa edilen Uzun apartmanında deprem sonrasında gerçekleşen hasar tespit çalışmalarında ağır hasar olduğu ortaya çıktı.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün teknik inceleme raporunda binanın yıkılacak derecede tehlike arz ettiği belirtildi. Şehzadeler Belediyesi de binada 10 gün içinde güçlendirme çalışması yapılmasını belirten bir yazı göndererek, gerekli çalışmanın yapılmaması halinde apartmanın tahliye edileceğini bildirdi.

APARTMANI BOŞALTMAYA BAŞLADILAR

Şubat ayınıdan bu yana binada bulunan çatlak ve kaymaların giderek arttığını ve tehlike oluşturduğundan bahseden apartman sakinleri can güvenlikleri açısından tahliye kararını olumlu bulduklarını, ancak bunca insanın tahliye kararının deprem kapsamında yapılmaması nedeniyle mağdur edildiğini açıkladı.

“7 KATLI BİNAYI 2 KATA İNDİRİYORLAR”

Binanın bulunduğu alanın arkasında bulunan Çeşnigir Cami’nin çevresinin açılması projesinde 7 katlı olan binalarının...