12 / 05 / 2024

Manisada restorasyonu devam eden yapılar

Manisada restorasyonu devam eden yapılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor." dedi.

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Kastamonu'daki Tarihi Taş-Köprü restore ediliyor!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, restorasyonu devam eden Tarihi Taş-Köprü’de incelemeler yaptı.

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Parlı Sefa Cami Ve Medresesi restore ediliyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi kültür varlıklarının restorasyonu devam ediyor.

Tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda restorasyon sürüyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan İlçesi'nde restorasyonu devam eden tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda inceleme yaptı.

Tarihi Gökmedrese'nin restorasyonu devam ediyor!

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, restorasyonu devam eden Sivas'taki tarihi Gökmedrese'de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dünyanın tek Demir Kilise'si restore ediliyor!

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı.

Edirne Maksud Baba Türbesi’nde yapım ve restorasyon sürüyor!

Edirne Valiliği’nin Yeniimaret Mahallesinde başlattığı, Maksud Baba Türbesi’nın yapım ve restorasyonu devam ediyor.

Manisada restorasyonu devam eden yapılar Haberi

Manisada restorasyonu devam eden yapılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisa'daki tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.Selçuk Özdağ, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin dört yanında olduğu gibi Manisa'da da vakıf eserlerinin kaderlerine terk edilmediğini belirtti.


Bugüne kadar çok sayıda eserin restorasyon çalışmalarının tamamlandığına işaret eden Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor. Bu çalışmalardan bazıları, önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak" ifadesini kullandı.


Salihli Çarşı Camisi'nde 2014'te başlayan restorasyon çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığına dikkati çeken Özdağ, Gölmarmara Şahuban Camisi ve Demirci Hacı Hasan Camisi'ndeki çalışmaların ise 2016'da tamamlanacağını aktardı.


Şehzadeler Ulu Camisi, İlyasbey Mescidi ve Gülgün Hatun Mescidi restorasyon projelerinde Koruma Kurulu onayının beklediğini vurgulayan Özdağ, Gülgün Hatun Hamamı'nın restorasyon karşılığı...