10 / 05 / 2024

Mansur Yavaş ulaşım projeleri

Mansur Yavaş ulaşım projeleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da hayata geçirecekleri ulaşım reformunu açıkladı.

Mansur Yavaş: "Ankara'da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 senelik görev döneminde kente kazandırılan yatırım projelerini anlattı. Yavaş, "Gün gelecek Avrupa’da olduğu gibi Ankara’da da toplu ulaşım ücretsiz hale gelecek. Belediyecilik budur" diye konuştu.

Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

2023 Temmuz ayında yapılan zam, emekli maaşlarından memnuniyetsizlik yarattı, çünkü yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin geçim sıkıntısı arttı. Ancak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan sevindiren bir haber geldi: ABB, geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yardım eli uzatıyor. 

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

Mansur Yavaş'tan mazot yardımı müjdesi! 

İstanbul'da gerçekleştirilen İYİ Parti kongresine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Nisan 2022 itibarıyla mazot yardımı yapacaklarını söyledi.

Mansur Yavaş'a metro tepkisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın metro inşası izin vermediği yönündeki açıklamaları üzerine Yavaş'a birçok isim tepki gösterdi. 

Mansur Yavaş'tan Açelya Apartmanı açıklaması!

Çankaya ilçesinde çökme riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan binanın kontrollü yıkımı gerçekleştiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, alanı ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki kentsel dönüşüme Mansur Yavaş'tan veto!

Geçen ay Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde kabul edilen ve bazı ilçeleri kapsayan kentsel dönüşüm kararı ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edildi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise söz konusu veto kararına tepki gösterdi. 

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş: 12 bin konut projesi hazırladık!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde CHP Ankara 37. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Kongrede konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "12 bin konut projesi hazırladık" dedi...

Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankapark hakkında açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş;" Bu proje çalışmıyor. Bu proje gibi boşa giden milyonlarca lira var" dedi...

Mansur Yavaş: Sinan Aygün 1 ay içinde yapmazsa yıkarım!

TOGO Kuleleri hakkında açıklama yapan Mansur Yavaş, "Söz konusu alanda 1000 metrekare inşaat yapma hakkı var. 'Buna göre kendinizi ayarlayın' dedik. 'Projenizi tadil edin, yıkacaksanız, yıkın, indireceksiniz indirin' dedik. 1 ay bekleyeceğiz. Yapmazsa yıkarım" dedi...

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?

CHP'li Sinan Aygün, Togo Kuleleri inşaatı için Mansur Yavaş’ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Konu hakkında açıklamalar yapan Gazeteci-yazar Emin Pazarcı, "Önümüzdeki günlerde bu konu çok tartışılacak gibi, işin arkasında siyasi husumet var." dedi.

Mansur Yavaş ulaşım projeleri Haberi

Mansur Yavaş ulaşım projeleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Ankara'da hayata geçirecekleri ulaşım reformunu açıkladı.             

Ankara Büyükşehri Belediyesi'nde yer alan habere göre,  ulaşım müjdelerini Avrupa Hareketlilik Haftası’nda açıklayan Başkan Yavaş, toplu taşıma araçlarında bisiklet taşımadan Metro istasyonlarında ücretsiz otopark uygulamasına, elektrikli bisiklet kiralama hizmetinden bisiklet yoluna kadar birçok projeyi Ankaralılarla paylaştı.

İŞTE O MÜJDELER…

-Ailelerin yürüyeceği yerlere, bisiklet yollarına, kent bilincini oluşturacak meydanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Yavaş, “otobanlardan kurtulmaya, trafik stresinden uzaklaşmaya, daha sağlıklı bir hayat yaşamaya ihtiyacımız var” dedi.

-Başkan Yavaş, Ankara'nın ve Ankaralıların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ulaşım müjdelerini tek tek sıraladı:

-“Ankara’da her yıl yaklaşık 400 hemşehrimiz trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bu sayıyı alınacak önlemler ve toplu taşımaya teşvik edecek projelerle bu dönem en az yarı yarıya indirmeyi hedefliyoruz

-Hava...