05 / 05 / 2024

mantolama nerede yapılır

mantolama nerede yapılır

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama (ısı yalıtım) yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, binada hangi alanlara mantolama yapılması gerekiyor? İşte binada mantolama yapılacak yerler...

Apostil nedir, nasıl yapılır?

6 Ekim 1961 yılında Lahey Konvansiyonu tarafından alınan karara göre apostil bazı belgelerin onaylanmasını sağlayan önemli bir sistemdir. Uluslararası nitelikte olması bu onayın önemini daha da artırır. Peki apostil nedir, nerede yapılır ve ücreti ne kadardır? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından kişilerle de yapılabilir. Bu durumda Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satımı nerede yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin devir işleminin resmi bir şekilde yapılması gerekiyor. Peki, tapu alım satımı nerede yapılır?

Emlak vergisi ödemesi nerede yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemesi nerede yapılır? İşte yanıtı..

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Resmi vasiyetname nerede yapılır?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, resmi vasiyetname nerede yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, tarafların haklarının yanı sıra, binanın nasıl inşa edileceği gibi bilgilere de yer verilmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Tapu iptali nasıl yapılır?

Tapu tescili sürecinde muvazaalı işlemin yapıldığını düşünen kimseler tapu iptalini isteyebiliyor. Peki, tapu iptali nasıl yapılır? Tapu iptali davası nasıl ve nerede açılır? İşte yanıtı..

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul alım satımında taraflar arası bir ön sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi, hem alıcı hem de satıcı için önem teşkil ediyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Peki, hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Ölünceye kadar bakma akdi nerede yapılır?

Ölünceye kadar bakma akdi, mal sahibi ile bakım borçlusu arasında imzalanıyor. Bu sözleşme taraflara bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi nerede yapılır?

mantolama nerede yapılır Haberi

mantolama nerede yapılır

Mantolama yapılacak yerler!

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yapılması zorunlu hale geliyor. 


Mantolama uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki mantolama hangi alanlarda yapılır?


Mantolama yapılacak ortak alanlar...

Mantolama, tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılıyor. Buna karşın binada bir dairenin korunması için yapılmıyor. 


Anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.


Mantolama ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular arasında, dükkanlarla 1. kat arasında kalan yerlerin ortak alan olarak sayılıp sayılmadığı ve buna bağlı olarak mantolama masrafının kat malikleri kurulu tarafından karşılanıp karşılanmayacağı hususu yer alıyor.


Dairelerin tavanları nasıl...