05 / 05 / 2024

mantolama yapılacak alanlar

mantolama yapılacak alanlar

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama (ısı yalıtım) yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, binada hangi alanlara mantolama yapılması gerekiyor? İşte binada mantolama yapılacak yerler...

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

KPSS'den 70 puan alanlar İl Özel İdare'de çalışma fırsatı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Türkiye İş Kurumu, İl Özel İdaresi için alım yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından İl Özel İdaresi için yapılacak alımlar için başvuru şartları da paylaşıldı. Gerekli şartların sağlanması durumunda istihdam edilmek üzere personeller alınacak.

Evde bakım yardımı alanlar dikkat! Çifte piyango resmen geliyor: Hem maaş artacak hem sigorta yapılacak!

Evde bakım yardımı alan 569 bin kişiye son dakika müjdesi geldi. Evde bakım maaşı alanlara hem sigorta yapılacak hem de maaşlar artacak. İşte merak edilenler...

Asgari ücretten fazla maaş alanlar dikkat! Maaşlara 2023'te ne kadar zam yapılacak? Uzman isimden flaş açıklama!

7 milyona yakın çalışan asgari ücrete gelecek yeni yıl zammını dört gözle bekliyor. Bunun yanı sıra asgari ücretten fazla maaş alanlara ne kadar zam yapılacağı da merak ediliyor. Peki asgari ücretin üzerinde maaş alan çalışanlara ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırım ve ilgili alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aidatlarda indirim yapılacak mı?

Sitelerde ortak alanlardaki ihtiyaçların giderilmesi için aidat alınıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok konut projesinde sosyal ve ortak alanların faaliyetleri durduruldu. Peki site aidatlarında indirim yapılacak mı? İşte detaylar...

Bundan sonra 4-5 katı geçmeyecek imarlar yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Artık bizim ecdadın, kültürümüzün öne çıktığı, yeşil alanların öne çıktığı yatay yapılaşmayı istiyoruz. Artık bundan sonra 4-5 katı geçmeyecek imarlar yapılacak" dedi...

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat!

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Peki, kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat nasıl alınacak? İşte yanıtı..

Yalova'daki dönüşüm için 84 aileye kira yardımı yapılacak!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında Yalova'da mayıs ayında 84 hak sahibine kira yardımı yapılacak. Dr.Osman Ulukaya, Mayıs ayında toplam 34 bin 519,63 TL kira yardımı yapılacağını söyledi.

mantolama yapılacak alanlar Haberi

mantolama yapılacak alanlar

Mantolama yapılacak yerler!

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yapılması zorunlu hale geliyor. 


Mantolama uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki mantolama hangi alanlarda yapılır?


Mantolama yapılacak ortak alanlar...

Mantolama, tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılıyor. Buna karşın binada bir dairenin korunması için yapılmıyor. 


Anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.


Mantolama ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular arasında, dükkanlarla 1. kat arasında kalan yerlerin ortak alan olarak sayılıp sayılmadığı ve buna bağlı olarak mantolama masrafının kat malikleri kurulu tarafından karşılanıp karşılanmayacağı hususu yer alıyor.


Dairelerin tavanları nasıl...