02 / 10 / 2024

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler neler

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler neler

Binanın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması amacıyla; yapı bileşenleri ve dış ortam arasındaki ısı kaybını azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı deniyor. Peki, ısı yalıtımı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Bir taşınmazın değerlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Bir taşınmazın değerlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken 10 maddeyi açıkladı.

Kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Taşınmazlarını kiraya veren ev sahipleri, kira alacağını garanti altına almak ve kira alacağını hızlı bir şekilde tahsil etmek için kiracılardan kira karşılığında çek veya senet almakta. Peki kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Yarısı Bizden Kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kime, ne kadar destek verilecek? Riskli yapı sahipleri dikkat!

Yarısı Bizden Kampanyası'nda yeni başvuru detayları belli oldu. Peki Yarısı Bizden Kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kime, ne kadar destek verilecek? İşte ayrıntılar...

Villa imarlı arsa alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterler neler? 

Toprak yatırımcısı Arif Güdül, villa imarlı arsa alırken dikkat edilmesi gereken en önemli parametreleri sosyal medyadan madde madde açıkladı. Peki Villa imarlı arsa alırken neye dikkat edilmeli?

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Eviniz depreme dayanıklı mı? İBB deprem raporu nedir? İBB deprem testi nasıl yapılıyor?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İBB'nin çalışmaları hızla devam ederken vatandaşlar evlerinin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyor. Deprem raporu nedir, deprem testi nasıl yapılır?

Deprem riskine karşı 'balkon' uyarısı: Dikkatli ve tekniğe uygun yapılmalı!

İnşaat projeleri yapılırken, depremde yıkım riskini artıran 'balkon' ayrıntısına dikkat çeken Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, dikkatli ve tekniğe uygun yapılması konusunda uyarıyor.

İmarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört madde!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte imarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört önemli maddeyi açıkladı.

Reddi miras nasıl yapılır? Kimler reddi miras yapabilir? Aman bu detaylara dikkat! 

Miras bırakanın vefatının ardından mirası kabul etmek istemeyen binlerce kişi reddi miras konusunu araştırıyor. Peki kimler reddi miras yapabilir? Reddi miras nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Aile içi tapu devir nasıl yapılır ve ücreti nedir?

Tapu devri yapılırken işlemler için gerçekleştirilen ödemeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Buna göre, aile içi tapu devir ücreti için ne kadar ödeme yapılması gerekmektedir? İşte merak edilen detaylar...

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler neler Haberi

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler neler

Isı yalıtımı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler!

Türkiye’de enerji ihtiyacı, nüfus artışına ve sanayideki gelişmelere paralel olarak gün geçtikçe artmakta ve enerji kaynakları bu ihtiyaca cevap veremiyor. Yeryüzünde enerji kaynaklarının zamanla azalması, küresel ısınma, tüm ülkelerin enerji ihtiyaçlarını kontrol altına almalarını ve enerjiyi etkin kullanma yöntemleri geliştirmelerini zorunlu kılıyor. Ülkemizde de; başta sanayi ve konut sektörleri olmak üzere, enerji tüketimi her geçen yıl artıyor. 


Isı yalıtımı binanızı kötü hava şartlarından koruyan hem ısı hem de enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olan uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Isı yalıtımı sıcak ve soğuk havanın yapının içine girip çıkmasını engellemek için yapılıyor. Sürekli artış gösteren enerji tüketimi ve yapıların bakımsız olması yalıtımı ihtiyaç haline getiriyor. 


Isı yalıtımı enerji tasarrufunu sağlamakla birlikte konutların ömrünü uzatıyor, yapının değerini arttırıyor, çevre...